Nokia predstavila X2

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Nokia predstavila X2

   Prestavljavamo vam Nokia X2 sa android aplikacijama!

   Nokia (Microsoft) predstavio je poboljšanu verziju svoje derivat android obitelji

   1.2GHz dual-core Snapdragon processor
   4.3-inch ClearBlack display
   5MP kamera + prednja kamera
   SIM i dual-SIM modeli


   Saznajte više :
   Nokia X2: the next-generation X - Conversations : now part of Microsoft

   ‪#‎GoNokiaX2‬
   P.S.
   da ne bude zabune oko imena Nokia ili Microsoft. svi projekti i mobilni telefoni koji su planirani i naprevljeni u Nokiji do dana prodaje odjela za podršku i uređaje, i dalje nose ime Nokia bez obzira što je sada vlasnik Microsoft. Microsoft ima pravo koristiti ime Nokia slijedećih godinu i pol.
  • Službeno predstavljena Nokia X2 | NokiaMob

   Microsoft je upravo predstavio Nokiju X2 - nasljednicu Android uređaja Nokia X koji je zajedno s X+ i XL uređajima predstavljen na ovogodišnjem MWC događaju u Barceloni.

   Nokia X2 dizajnerski slijedi Nokia X uređaj. Posjeduje dimenzije 121.7mm x 68.3mm x 11.1mm te masu od 150g. Nokia X2 ima 4.3″ LCD zaslon zaštićen od grebanja s gustoćom od 217 piksela po inču. Prekriven je ClearBlack filterima, a dostupne su opcije poput dvostrukog tapkanja za buđenje zaslona te Glance screen.

   Kao pogonski stroj tu je dvojezgreni Qualcomm Snapdragon 200 procesor na radnom taktu od 1.2Ghz zajedno s 1GB radne memorije. Za autonomiju je zadužena baterija kapaciteta 1800mAh koja bi trebala u satnju mirovanja izdržati do 23 dana. Na poleđini se nalazi još 5MP kamera s bljeskalicom, a uređaj posjeduje i prednju 0,6MP kameru. Nokia X2 je u Dual SIM izvedbi.

   Od aplikacija za Nokia X2 tu su dostupni Microsoft servisi poput Skypea, OneDrivea s 15GB prostora u oblaku, Bing pretraživanja, One Note i slično. Za Nokiju X2 će biti dostupne i Xbox igre SnapAttack, Wordament te Kinectimals. Tu su naravno i Nokia aplikacije poput MixRadio i HERE navigacije.

   Izmjene je doživjala i platforma koju Nokia X2 koristi. Riječ je o Nokia X Software Platform 2.0 sustavu koji je dodatno unaprijeđen s novim uređajem. Sada podržava multitasking, posjeduje listu aplikacija, unaprijeđeni su prečaci kao i obavijesni centar. Koncept je ostao isti – postoje 3 zaslona – jedan za Fastlane, drugi kao početni zaslon na kojem se raspoređuju ikone u obliku pločica te treći kao popis aplikacija.

   Cijena Nokije X2 iznosi 99€ (750 kuna) prije oporezivanja, a dostupna je odmah u odabranim zemljama. U Europi su to Azerbajdžan, Francuska, Poljska, Rusija, Španjolska i Ukrajina. Uređaj dolazi u sjajnoj zelenoj, narančastoj i crnoj izvedbi koje su dostupne odmah dok će sjana žuta i mat crna i bijela verzija stići kasnije.