Wifi router

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Rađe rijesi da se Enigma spoji sa tim/drugim wifi stikom kojeg prepoznaje (tj ima za njega drivere) nego da nepotrebno ubacujes neki wifi router/extender u kombinaciju.
   Za pocetak, utvrdi nivo wifi signala na mjestu gdje ga taj stick lovi, a onda istrazi poruke koji ti enigma ispise nakon neuspjelog povezivanja.

   Inace, na kojem kanalu tvoj router emitira wifi signal? Koju wifi zastitu koristis? Jel imas ukljucen DHCP, ili dodjeljujes fiksnu IP adresu toj Enigmi?
   Bez odgovora ova pitanja, tesko je tocno pronaci uzrok nepovezivanju...

   The post was edited 1 time, last by KefKef ().

  • dudo1111 wrote:

   Signala ima. Ruter je na 4 metra . Dijeli samo zid. Isprobaval sam enigmu odmah pored rutera. Ali, nisam znao za sve te postavke. Hvala,budem se pozabavio. Inaće stick je za opticum reciver kupljen kod engela


   Za laksu i svrsishodnu pomoc, probaj odgovorit na prethodno postavljena pitanja ;)

   Ako signala sigurno imas dovoljno, onda ti ne treba nikakva dodatna oprema. Trebas samo ustanovit zasto se ne zele povezat.

   Za pocetak, uđi u postavke routera i iskljuci za probu wifi zastitu. Ako se tada povezu znas...
   Jos mozes u routeru provjeriti je li ukljucen DHCP server, ako nije ukljuci te u Enigmi ukljuci DHCP client.
  • Da li kutija od WDSL-a može da bude u krovu umesto na krovu,da li to utiče na jačinu signala ili ne.Čuo sam da ne mora jer je to novija tehnologija kojo ne smetaju prepreke kao npr drveće itd.Da li ruter koji je povezan sa tom kutijom može biti na nižem mestu (ispod stola)ili je bolje da je na stolu zbog jačine signala po kući?Kakav je ruter Netis 2411?