Problemi sa Totalom

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Problemi sa Totalom

   Dakle, od prije nekih dvadesetak dana neki kanali su počeli da "lede". Mislio sam da je to prolazno i da će proći i da je u pitanju samo SK i SK 3 ali...Ima više kanala koji stalno mrznu i to: SK HD, SK 3 HD, FOX HD, FOX Life HD, Sci Fi, Cinemax 2, Nature/History HD te ovaj novi kanal CineStar Fantasy...Zapravo, kad malo vratim film unazad, ovaj problem se pojavio kad je u ponudu ubačen ovaj CineStar Fantasy. Sad sam posjetio King of sat i vidim da su svi kanali koje sam nabrojao na 11220.75 H 30000 3/5...Šta mi je činiti? I još jedno pitanje...Čujem da će se Eurosport SD maći sa Totala pa mi htjeli ili ne moramo nabavljati lnb za ta tri satelita. Koja je procedura oko toga? Unaprijed hvala forumašima na odgovoru i pozdrav.
   Total TV BiH (Total TV paket; Kaon NS1040)
   Blicnet ( Digital Standard paket; Globo HDX2)
  • Da li je ovo fekvencija s najlošijimi tj najslabijim signalom na TOTAL TV-u?

   Eutelsat 16A 11010.92 V DVB-S2 8PSK 27500 3/5

   Nikako ne mogu dobiti jači signal od ovog sa slike. (Ovo je sa VU+ zero receivera) no kad spojim na Total Tv receiver NS1040 slika na ovoj frekvenciji povremeno trza ili raspada se. Na toj frekvenciji su sve HD kanali. Napominjem da ni ti na jednoj drugoj frekvenciji na Eutelsat 16 nemam nikakvih problema. Oprema je sva od Totala, sat antena i triple LNB.

   Meni ovo kao da je problem sa receiverom ili s nekom smetnjom od nečega?! Ruter ADSL sam islključio i nije bilo promjene.  • Ako je problem prisutan i u slučaju kad je ruter ugašen i ako je bežični telefon ugašen onda je do samog risivera.Slične stvari su se događale kod Samsungovih risivera DSR9500 koji imaju Viacess čitač kartica.Problemi su sa tunerom pa se slika jako kocka a ponekad je i nema.Problem se znao riješiti sa promjenom kondenzatora u tuneru.Jednom prilikom sam to zamjenio u tom Samsungi i nakon toga je radio dobro.
  • Naštimao sam antenu maksimum, sve super radi ali samo taj HD transponder raspad slike svakih par sekundi. To je na totalovom receiveru. A na Vu+zero sam dobio 67% najvise ali sve je kodirano pa ne mogu vidjet stanje slike.

   Morat cu reklamirat ovaj totalov NS1040. Nema druge. Mijenjao sam i LNB-ove, nista ne pomaze. Sa profi sat finder instrumentom sam stelao signal na krovu.
  • Kod mene nema problema na tim HD programima (11011 V 27500), upravo sam gledao Animal planet HD i nema sjeckanja slike.
   Najslabiji signal je na frek. 10972 V 27500 , uglavnom od kada su promijenili modulaciju sa DVB S na DVB S2 znatno se pogoršao signal na pojedinim TP

   The post was edited 3 times, last by selk ().

  • Meni je kod montaže Totala Monoblock Twin LNB(za Total tv kuću) bio namješten na Astru i Eutelsat jer sam tako tražio(osim Eutelsata mogao sam birati hoću li Astru ili Hot Bird) i kad se Eurosport prebacio na Hot Bird,naravno,nisam ih mogao gledati.Zvao sam SZK i rekao u čemu je stvar i nakon 3 dana mi došli tehničari i besplatno promijenili LNB na Hot Bird i Eutelsat i sad Eurosportovi rade bez greške.
  • Opisani raspad slike je primarno zbog nekog lateralnog freq. ometanja. Od obližnjih kućnih aparata do raznih signala koji ometaju freqv. koja ide kroz kabel (XXXXX-9750 ili 10600) Po meni je moguć problem sa LNB. Za ometanje sa strane , vidjeno-dokazano sa C2 Tp-om - 11231 V . Ovo na 11221 H je C1.
   Fiksiranje takvog problema samo testom. Privremenim isključenjem, iz struje aparata u blizini , pa eventualno njihovim udaljavanjem od risivera ili testnim skidanjem LNB-a i u isti ring postavljanjem 22mm uskovratnog recimo inverto multiconect LNB-a. Ako se to radi i ako je triple na anteni onda se za postaviti takav single LNB a za 16°e koristi zapadniji otvor u ringu (onaj u kome se nalazi središnji "vrat" tripla) . Isto tako "zapadniji" koristiti i kad je twin ili običan monoblok single a sa antenom na 13+16.

   Termin zapadniji - ističniji LNB koristim radi izbegavanja opisa sa koje strane se gleda lnb, i koji je.
   Često ovakva ometanja mogu navesti na razmišljanje o loše fokusiranoj anteni, kvaru u kabelu- kontaktima, lnb-u, ali baš takvo raspadanje slike , rećiću neko razlivanje ukazuje na ispranost ove pretpostavke.

   Možda ovo nekome pomogne , a dokazano jeste ne samo za TTV risivere .
   Baš sam se raspisao, odavno me nije bilo.