Preprouka montera za antenu sa motorom

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Preprouka montera za antenu sa motorom

   Tražim provjerenog dobrog montera za montažu satelitske antene s motorom na području ZG-a i okolice, pa ako me netko može uputiti na neke koji su dobri, napisati ovdje ili na PM.

   Do sada nisam imao dobra iskustva sa majstorima i montažama, nakon prve montaže sam imao ok signal na više satelita ali se sve rasklimalo već nakon godinu dana, a druga montaža je bila još gora.

   Tražim nekoga da sve montira kako treba i da to izdrži neko pristojno vrijeme bez da se sve rasturi za godinu dana, te da sugerira ukoliko je potrebno promijeniti što od postejeće opreme. Čitam tu da ljudi imaju takve antene koji rade po 5 i više godina nakon montaže, a meni ne radi ni pola godine, godinu.

   The post was edited 1 time, last by rambo ().

  • stari moj neznam dali si ti svjestan da se antene nalaze vani,a to znači da na tu antenu djeluju vanjski utjecaji -vjetar, snjeg ,kiša tuča pa i žega .moš ti zategnut kolko oćeš no ak dune jači vjetar ode sve.ja imam motor već skoro petnaest godina,onaj diseq,no godišnje bar jedamput moram malo zategnut i provjerit jel se kaj pomaklo.pitaj dalmatince kak je njima na buri.nemoraš ti znati slagat motor no jedanput godišnje moš provjerit šarafe.
   ZGEMMA H7S(2 x DVBS2X,DVBT2(HEVC 265) multistream
   ZGEMMA H9.2H(DVBS2X,DVBT2(HEVC 265) multistream
   redline ts 140 super hd
  • Istina je da mi antena nije u zavjetrini, ali kao glavni razlog rasklimavanja sumnjam na stup koji je na zidu/krovu (aluminijski promjera 45 mm).
   Da li bi prelazak na deblji stup umanjio rasklimavanje? Koju debljinu/promjer stupa da uzmem ako je antena 125 aluminijska, a koju ako je 105, i da li uzeti aluminijski ili neki drugi stup?

   Sa drugom i to manjom antenom (bez motora) sam prije imao 2 lnb-a (Astra + Hotbird) i sve je radilo godinama bez ikakvog uštimavanja, pa pretpostavljam da se i antena s motorom mora moći bolje uštimati i učvrstiti pa da to sve potraje bar 3-4 godine bez dodatnih uštimavanja. Čak i nije problem ako se minimalno rasklima i izgubim par satelita sa najslabijim signalima, ali da ih bar većina ostane raditi, a ne da nakon godinu dana nemam nijedan satelit osim Astre i Hotbirda, a i na njima većina kanala ne radi ili radi uz kockanje slike, uz slab signal i veliki BER.
   Da li je kod tebe takvo stanje nakon godinu dana, što loviš i sa kojom antenom/motorom?

   Lako je sve to pritezati i uštimavati ako to znaš napraviti sam i imaš odgovarajuću opremu, ali ako svake godine skupo moram plaćati majstora koji ne napravi ništa onda je druga stvar. Ovaj zadnji što je "uštimavao" antenu je na krovu bio 5-10 minuta i nije niti pipnuo stup koji je totalno van vage, a rezultat uštimavanja (ne nakon godinu dana, već odmah nakon uštimavanja) je bio da čak i na Astri i Hotbirdu imam slab signal sa puno BER-a, a od ostalih satelita nemam skoro ništa, a sve je uredno naplatio. Putanja je totalno promašena, a kako i ne bi bila kad stup nije u vagi. Je li to majstor za prepruku? Trebam nekoga tko će sam sve napraviti kako treba, bez da ga ja moram naganjati i ići za njim i gledati je li stup u vagi i je li nešto drugo sfušao.

   The post was edited 12 times, last by rambo ().

  • Mislim da je puno važnije od debljine, kako su stvari prišarafene na zid ili nešto drugo. Ne kontam, što debljina treba da ima sa rasklimavanjem.
   XYZ

   ZGEMMA H7S 4K-HEVC LINUX STB


   AMIKO DM3800
   GIB - 100 cm
   INVERTO ultra black single
   74,9E do 45W

   IZ DNA DUŠE MRZIM POKVARENJAKE I ULIZIVAČE!!!!


   Oprostite za sve greške u pisanju. Hrvatski ipak nije moj maternji. Hvala.

  • Bez celika ili pocincanog celika nema nista...
   Ovo je antena 1.15 na krovu viskoke zgrade pricvrscena za dimnjak (kroz dimnjak).
   Vec stoji godinama bez mrdanja.
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • Neznam da li ste primjetili, ali u posljednje dvije-tri godine kvaliteta sat antena se drastično srozala. Gibertini tu izuzimam, ali kod nas u HR ima toliko nekvalitetnih kopija triaxa koje se prodaju pod orginal. Antene su previše savitljive na udare vjetra što se prije nije događalo. Kod nekih montaža primjetio sam da novi tanjur moram prepigavati da izvučem najbolji signal. Kod motora je boljka što većinom nisu neke kvalitete za teže antene i tada dolazi do laganih deformacija nakon jačih udara vjetra. Zbog svega toga ja uvijek predložim multifeed prije motora. Ne treba biti na njemu osam i više satelita , jer multifeed s 4 satelita može zadovoljiti svakog korisnika. A da o trenutnom prebacivanju s satelita na drugi satelit i ne govorim.. A ovo što @rambo priča o lošim majstorima to se slažem, jer sam se nagledao "svakakvih" radova.