Pomoc pri prvenac kupovini

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Pomoc pri prvenac kupovini

   pozdrav ljudi!
   nov sam kako na forumu tako i u svetu satelitskih cudesa... iskreno, pokusao sam da prelistam neke teme ali s obizrom da mi je znanje o ovome malo je reci minimalno postao sam samo zbunjeniji.

   elem, interesuju me samo i iskljucivo sportski kanali. bavim se prikupljanjem live statistike i imam problem sa kablovskim operaterom jer prenosi iz dosta zemalja imaju prevelik delay i zbog toga sam se, izmedju ostalog, odlucio na ovaj korak. da pojednostavim... zanima me da li kvalitet/cena same opreme uticu samo na kvalitet slike i mogucnost "hvatanja" vise kanala ili oni uticu i na kasnjenje/delay prenosa.

   takodje, ako imate bilo kakve savete, smernice ili preporuke sto se opreme tice, udrite... kao sto rekoh, zananje o ovoj temi mi je gotovo nikakvo stoga je svaka pomoc dobrodosla. hvala unapred, pozdrav ;)
  • Dobro dosao na forum :)

   Dakle tebi treba oprema za hvatanje feedova i to sportskih.
   To znaci da ti treba Sat PC kartica (neka od skupljih), - TBS6528 Multi Standard Tv Tuner CI PCI-e Card (cca 120 eur) neka poveca antena (1.8 Meter X-Band, Series 1194 $559.98) i extra LNB (Invacom feed sa Inverto single 0.2 dB Black-Pro range C120 flange LNB cca 100Eur).
   Pa poprilici spremi (preipremi) cca 1000 eura za takvo nesto.
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • @d@nte, to mi je poslednja opcija. zelim prvo koliko toliko da proverim koja mi je najbolja solucija sto se opreme tice, a evo ja i dalje ne znam sta mi treba, mada suzavam opcije nekako :)

   @Freon, hvala puno na konkretnim predlozima, dosta si me usmerio u istrazivanju...

   e sad, koliko skontah feedovi nemaju logo kanala na sebi, to je friska slika direkt sa lica mesta... to sve dodatno komplikuje moj satelitski zivot. problem je sto ja moram unapred da znam i najavim kanal (i provajdera) koji cu koristiti. dakle, lov feedova je mozda moguc kao opcija ali na pocetku mi treba varijanta sa nekim paketom sportskih kanala.
   je l to menja nesto sto se opreme tice, da li je i dalje sat PC kartica najbolje resenje i da li bih mogao da prodjem sa tipa 500e jer meni ne trabaju svi sportski moguci kanali?

   ja opet o kasnjenju slike, ali mi je to bitnije i od kvaliteta iste i bilo cega drugog. najvise me zanima da li velicina antene utice na kasnjenje slike/prenosa ili samo na kvalitet?

   prastajte na mrcvarenju ali situacija je takva da ne mogu da uzmem sat pa tek onda da istrazujem jer mi je brzina slike/prenosa na prvom mestu, otuda sva ova sumanuta pitanja.
  • Kasnjenja uvjek ima.
   Zasto:
   Netko snim i salje u neki studio.
   Neki studio salje na neki uplink.
   Neki uplink salje na neki satelit i taj satelit emitira.
   Ti hvatastaj neki satelit i slika kasni toliko - koliko joj treba da prodje taj put.
   ( u prosjeku je do 4 sekunde).
   Za sport ti je dovoljan Enigma2 satelitiski reciver (do cca 150eur), motorizirana satelitska antena od 1.15m - DISEQ motor i Ultra High Gain Inverto LNB (cca 100-tinjak eura).
   E sad dolazi opcija K_S (po pravilima foruma ne diskutiramo o tome) kao neki vid nelegalne pretplate....
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • E sada prijem feedova kreće u još složeniju fazu.
   Npr. ovog trena ide meč Middlesbrough – Hull City, emituje FTA na (4.9E) 12721 Vertical 33325 16APSK 3/4 DVB-S2, i sastoji se od 4 nezavisna feeda u Full HD: Upper Left (UL), Upper Right (UR), Lower Left (LL) i Lower Right (LR), ali koji kad se uklope daju ukupnu UHD sliketinu :D
   TBS Professional DVB-S2 tuner cards Dish 1.80m Prime focus Inverto Single Flange Pro Black Ku-band LNB C-band LNB