Srbija dobija dve nove mobilne mreže

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Srbija dobija dve nove mobilne mreže

   Uskoro dva nova virtuelna operatera koji će koristiti mrežu postojećih telekomunikacionih kompanija. Novi operateri imaće sopstvenu telefonsku numeraciju - 0677 i 0678.Besplatni servisi za gledanje TV sadržaja i filmova
   JOŠ dve kompanije uskoro će ponuditi korisnicima u Srbiji usluge mobilne telefonije. To su "Mundio mobile" i "Globaltel", koji su dobili dozvolu da u našoj zemlji posluju kao virtuelni operateri. Naziv "virtuelni" dobili su zato što na novo tržište ne ulaze kupujući licencu za korišćenje frekvencija nego zakupljujući već izgrađenu mrežu od postojećih "klasičnih" operatera.Iz ugla korisnika, to su operateri kao i svi drugi.

   U RATEL-ov registar operatera upisana su dva virtuelna mobilna operatera "Mundio mobile" i "Globaltel". Kad budu počeli da pružaju usluge objaviće i pod kojim brendom će poslovati na našem tržištu - kaže, za "Novosti", Aleksandra Stefanović, savetnik u RATEL-u. - Oni će imati sopstvenu numeraciju, pa tako "Globaltel" dobija prefiks 0677, a "Mundio mobile" 0678.

   U RATEL-u ističu da očekuju da mobilni virtuelni operateri ponude usluge koje postojeći mobilni operateri ne nude, ali i da pojačaju konkurenciju. "Globaltel" je već najavio da će uslugu početi da pruža 13. decembra, kao i da će korisnici moći da aktiviraju više brojeva odjednom, i to bez SIM kartice.

   (večernje novosti)