Opraštamo se Drtičem

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Opraštamo se Drtičem

   Ako netko kupuje nove Dreamboxe, za koje se sada rade još samo image-i OE 2.0 i više ne image-i OE 1.6 (kojih još ima recimo za DM8000, DM800 HD, DM500 HD), mora imati na umu, da Drtiča za titlove u image-ima OE 2.0 više neće moći koristiti. Na raspolaganju su sada 3 fajla drtič: za image FT 2.0, FT 2.3 i "noviji" za OE 1.6. Ako želimo koristiti te titlove moramo u Dreamboxe ubacivati stare image. A za novije tipove Dreamboxa tih više ne rade.

   Jer mnogo snimam (filmove i sport), sam nabavio DM7020 HD v2. Taj ima na stražnjoj strani e-SATA utičnicu pa mogu preko kabla (isto kao kod DM500 HD) priključiti HDD u vanjskom kućištu i boxa tako ne treba otvarati za mijenjanje diska ako tih ima više. Dreambox se tako može upotrebljavati i u funkciji HDD playback-a. Kad sam inštalirao sve što treba i na kraju htio u plugin-e dodati Drtič, me na telnetu čekalo iznenađenje - odgovor na komandu prijenosa iz tmp u plugin-e je bio "ipkg: not found". Onda sam zbog mogućnosti inštalacije Drtiča promijenijo još dva image-a, a je svugde bilo isto. Tek kasnije sam dobio informaciju da image-i OE 2.0 mipsel fajla više ne primaju, pravi fajlovi za njih bi trebali završavati na ...mips32el.ipk. A tih za Drtič (još?) nema. Dali bi novisforumu dobro poznati autor Drtiča još uvijek bio spreman da napravi taj novi fajl? Dali je na forumu uopšte još volja da ga se kontaktira i pita?

   Pozdrav svima
   seagull
  • To je prevaziđen sistem.sada se sistemi mountuju, sharuju, šalju kroz mrežu, preko airplay plugina, sa android pametnih telefona i tableta u risiver i na izlaz tj tv. Takođe rade opcije timeshift odloženog gledanja i snimanje materijala na externe usb hd ili esata i slične, kao i titlovanje automatski kanala gde titlovi ni ne postoje tipa damir subtitle. Uz to i online gledanja filmova preko risivera a sve zastupljeniji je kodi u risiverima kroz koji može sve. Sve te stvari postoje u svakim novim image starijim i novijim u zadnje 2 godine.
   Vu+ zero, OpenViX 5.0
   WeTek OpenELEC, Mnigma 0.3 + Kodi 16.1 Jarvis
   SkyStar S2, Aeromax T/T2/C, DVBViewer pro (licensed)
   Super Jack 12"/42e-30w, Moteck-DiSEqC 1.2
   Al/125, Black Premium Ultra - single 0.2dB