OpenPLi 5.0 Homebuild-DM800se

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • OpenPLi 5.0 Homebuild-DM800se

   Iako je stao razvoj OpenPLi image-a za DM800SE, ipak zahvaljujuci dobrim i pametnim ljudima, pojavio se OpenPLi 5 za ovaj box.

   GSTPlayer ce te instalirati prilikom instalacije IPTVPlayer-a, a EXTPlayer instalirajte na ovaj nacin:

   cd /tmp
   wget iptvplayer.pl/tools/mipsel/readelf
   chmod 777 readelf
   ./readelf -a /lib/libc-*.so | grep FP:
   rm readelf

   wget iptvplayer.pl/resources/ffmpeg…ibrtmp_native_rtmp.tar.gz
   tar -xzf ffmpeg3.2.2_mipsel_fpu_hard_openssl1.0.2_dash_librtmp_native_rtmp.tar.gz -C /
   rm ffmpeg3.2.2_mipsel_fpu_hard_openssl1.0.2_dash_librtmp_native_rtmp.tar.gz
   sync

   Nakon instalacije, uradite reboot vaseg box-a.

   Pre pokretanja IPTVPlayer-a u opciji Configure IPTVPlayer podesite putanje, na primer "Folder for cache data" umesto /media/hdd/, podesite da bude /home/root/, i svuda tako gde imate potrebe da podesite.


   Na box-u ne radi feed (logicno), pa cete emulatore i sve drugo sto vas zanima morati instalirati rucno.
   Da napomenem da box ne radi sa svakom listom, odnosno radi, ali pravi probleme. Ja koristim Ciepf listu, medjutim, da bi bila koliko toliko upotrebljiva, moram najpre sa Dreamboxedit-om ubaciti Venus listu, pa potom sa eSettings Ciepf-ovu listu. Medjutim, ovde nije kraj problema, jer u svim stream buketima ucita linkove iz prvog stream buketa. Ne znam zasto ovo radi, ali meni to nije ni bitno toliko, bitno da mi radi satelitski deo liste.

   Dalje, ja koristim MultiMiniBoot, i OpenPLi 5 mi radi, medjutim, ne vidi usb stick, odnosno kada udjem u /media/, nema niceg, a kod ostalih image-a tu obicno bude ili /media/hdd/, ili /media/usb/, pa onda mogu lepo da podesim da mi rade picon-i, sto na zalost sada nije moguce. Ako neko zna kako ovo resiti, bio bih mu zahvalan. Pretpostavljam da je problem u mountovanju, samo kako ispravno uraditi, da ne pogubim sve ostale image-e.

   I na kraju, u ovaj image nije moguce ubaciti Serviceapp plugin, odnosno ja nisam uspeo, to ne znaci da ne moze, na zalost nemam dovoljno znanja kako bih to uradio. Ako na forumu ima vlasnika ovog box-a koju su experti po pitanju enigme2, neka pokusaju da rese mane koje sam nabroja, a za serviceapp mozda ovo moze da im pomogne: github.com/MastaG/pli-oe-core/…71cbb7d9aad12b545f171819c

   Inace, da kazem da je image bas, bas brz, i mislim da vredi pomuciti se kako bi se gornje mane prevazisle. Jos samo da napomenem da je unutra PLI-FullNightHD skin.

   Link za download: mediafire.com/file/s37f4vio3dw…ma2-homebuild-dm800se.nfi
  • Ko ima 800SE+A8P karticu, i bude probao ovaj image, shvatice koja je razlika u odnosu na sve druge image-e. Ovaj image je extra brz, za razliku od OpenATV koji je vrlo dobar, ali malo kilav za moj ukus.
   Inace, ja imam MultiMiniBoot i u njemu nekoliko image-a, probao ih maltene sve koji postoje za DM800SE. Evo, danas se pojavio Opendroid 6.3, pravi problem cim mu se ubace emulatori, i CPU mu je stalo izmedju 30 i 80% a to ipak ne valja.
   Takodje, vrlo dobro radi i OpenBH, unutra je MX-Titanium FullHD skin, vrlo lep i ne opterecuje box, cak i OpenATV bolje radi ako se ubaci taj skin. Zadovoljan sam i sa BlackHole 3.2.1B, OpenPLi je zmija...
   Ako znate ljude koji su experti za enigmu2 , zamolite ih da porade bar na dva problem: da proradi na multiboot-u i da se instalira Serviceapp