OpenPli 6.0

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Uostalom ti nas zezas ovde. A ako kako pises ne radi ni na atv ni ostalima logicno da wifi nisi odradio i uradi to a ne da trazis proveru radi li ili ne na 7080 ili drugom DM kada to opet nisu isti risiveri

      zna se postupak ili ne? swap, kes folder itd... takodje wifi instal drajvera, povezivanje sa ruterom itd...

      a mozda treba neko da preprica sta treba podesiti osnovne stvari u radu sa images jedno 10tak strana teksta ili doci licno da to odradi...

      kopjejkin wrote:

      Quoted from "kopjejkin"
      Pokrenem film na iptv playeru koji uredno radi 20 minuta,a nakon toga stane slika a zatim i ton .Reciver se totalno zblokira te ga moram ugasiti na prekidaču.Nema crash logo ni zeleni ekran.Image je open atv 6.1 instaliran u flashu.Isto se dešava na openpli 6.0 i ostalim imageima openpli strukture, na reciveru Dreambox 8000hd. Molim za pomoć, zna li netko u čemu je problem?


      Riješeno nije bio instaliran ffmpeg :thumbsup:
      Images
      • reseno.jpg

        88.9 kB, 1,491×267, viewed 19 times

      The post was edited 1 time, last by UHD4K ().

    • UHD4K wrote:

      Uostalom ti nas zezas ovde. A ako kako pises ne radi ni na atv ni ostalima logicno da wifi nisi odradio i uradi to a ne da trazis proveru radi li ili ne na 7080 ili drugom DM kada to opet nisu isti risiveri

      zna se postupak ili ne? swap, kes folder itd... takodje wifi instal drajvera, povezivanje sa ruterom itd...

      a mozda treba neko da preprica sta treba podesiti osnovne stvari u radu sa images jedno 10tak strana teksta ili doci licno da to odradi...

      kopjejkin wrote:

      Quoted from "kopjejkin"
      Pokrenem film na iptv playeru koji uredno radi 20 minuta,a nakon toga stane slika a zatim i ton .Reciver se totalno zblokira te ga moram ugasiti na prekidaču.Nema crash logo ni zeleni ekran.Image je open atv 6.1 instaliran u flashu.Isto se dešava na openpli 6.0 i ostalim imageima openpli strukture, na reciveru Dreambox 8000hd. Molim za pomoć, zna li netko u čemu je problem?


      Riješeno nije bio instaliran ffmpeg :thumbsup:

      Istina da je radilo poslje instalacije ffmpega na filmu koji sam pokrenuo tamo gdje mi je prije stao pa sam odmah napisao da je riješeno.Sljedeči dan to više nije radilo i to je to.Ja ovdje nikog ne zezam nego tražim pomoč.A za tvoju informaciju ja jako dobro znam konfiguraciju wifi mreže i svega gore navedenog.Problem je u drajverima za wifi koji su za openpli strukture imagea drugačije pisani u odnosu na orginalne dm drajvere jer na njima to uredno radi.
    • Na svim image postoji default cipset bio to dm8000 800 5000 zero, duo, alien ili bilo koji drugi.

      Znači drajver postoji. Treba ga vezati za čipset tog wifi sticka ako ga podrzava ako ga ne podržava nabaviti stick koji radi sa drajverom ili instalirati koji odgovara. Drajver se u image moze ubaciti i ručno preko konzole i telnet komandi.

      Ali pošto kažeš da znaš i da na tim dm8000 ne može da se podesi onda da završim daljnju raspravu a tebi neka odgovore oni koji imaju dm8000 i objasne kako im to radi .
    • UHD4K kaže "Ali pošto kažeš da znaš i da na tim dm8000 ne može da se podesi onda da završim daljnju raspravu a tebi neka odgovore oni koji imaju dm8000 i objasne kako im to radi"

      Da ne ostane nedorečeno-nejasno bežični Wifi se na dm8000 može podesiti i preko njega radi bez problema ona stvar. Radi i iptv ali kod dužeg gledanja preko iptv-a dolazi do zastajkivanja i blokade resivera. Jedno od riješenja je povezivanje mrežnim kablom recivera i rutera. Mislim da razlog toga nije ni brzina interneta, jer kod mene je preko 50 mbit/s i isto zeza. Nije razlog ni images, probao i na nekim drugim /ne svim/ isto radi sa prekidima na iptv. Oslobađao sam memoriju, da je nije malo?, ista stvar. Nakon što nisam uspio riješiti problem preko wifi /udaljenost rutera i dm je cca 10 m/, proveden mi je od ranije mrežni kabel do resivera, povezao ruter i dm, nakon toga nema nikakvih prekida ni problema.
      * DM8000 * T-90 * DAV-4100E * Morgan *
      * HDD 760 Gb WD * VIP *

      The post was edited 3 times, last by lemy ().

    • za strim mozes imati i 100/100 nista ne znaci ako je tih 100 u povlacenju ili ako nesto ometa signal wifi.
      kazes na zici radi sto dokazuje moje tvrdnje da pod 1 ili nije wifi odradjen propusno kako treba 2 ima ometanja na wifi ili samom kanalu wifi.
      Ovo sve ako je odradjeno po ps kako treba za risivere i ako je drajver za taj wifi u vezi sa ruterom.
      A to 10 m od rutera pa da prekida zbog toga to nema veze.
      wi fi radi na tablet napolje 150 metara kroz zid.

      znaci openpli 6 radi na 8000 original
      openpli.org/download/dreambox/DM8000

      i nema razloga da samo wifi ne radi ako su odradili nove drajvere
      pre ce biti da taj stick sto imas radi a da nije kompatibilan u potpunosti sa drajverom i chipsetom

      The post was edited 1 time, last by UHD4K ().

    • Instalirao OpenPli image na Vu+Zero i prve impresije su odlicne posle par dana koriscenja....brz je dosta stabilan otvara brzo kanale e ali imam jedan problem koji ne mogu resiti....
      Naime kada udjem u Podesavanje/Service searching/Postavke motora....i kada podesim signal za odradjeni satelit i broj motora satelita na opciji Memory index (USALS) nemam opciji na njemu da pise ok ili sacuvaj
      Da napomenem da je u pitanju stapni motor od 18"
    • Resen problem .....u configuration mode pod stavkom Use USALS for this sat ---- stajalo je da a treba biti na ne.....to mi je pravilo problem gde nisam imao opciju za cuvanje satelitskih pozicija u risiveru
      Hvala puno Freonu na pomoci oko mog problema

      Evo i slikovito
      Images
      • WP_20170910_11_29_18_Pro (1632 x 920).jpg

        221.03 kB, 1,632×920, viewed 18 times
      • WP_20170910_11_30_55_Pro (1632 x 920).jpg

        235.51 kB, 1,632×920, viewed 17 times
      • WP_20170910_11_31_25_Pro (1632 x 920).jpg

        248.44 kB, 1,632×920, viewed 19 times