HB problem

    This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

    • Imam problem s HB na 13E. Uglavnom antena je Triax 80cm i 1 LNB, receiver Amiko 8260. Problem je da je razina signala na većini frekvencija niska (po kiši se kocka), a na par frekvencija se signal pojavi sa stabilnom slikom, slijedeći dan se signal potpuno izgubi i tako u krug, dok na većini fekvecija je nešto niža razina signala, ali se ne gubi. Uglavnom s obzirom na satelit i veličinu antene puno problema. Zanijenio sam stari noname LNB s novim Inverto Black i signal se nije popravio, a na nestabilnim frekvencijama je potpuno nestao. Uglavnom još lošije stanje nego noname LNB. Inače antena ne vidljivih oštećenja ili nepravilnosti. Također na receiveru sam pokušao reinstalirat image, ali nema rezultata.
      Sad mi pada na pamet da zamijenim kabel, ali mi ga je teško provlačit kroz zid, pa ako netko ima ideju što probat prije kabela ???
    • Mislim da nije problem u namještanju antene, vidim TV s balkona di je antena, a LNB sam zakretao, ovo je maksimum koji dobivam. Mislim montirao sam desetak antena i jednu motoriziranu nikad ništa slično nisam doživio. Mislim da na kraju sam sebi ne uspijem montirat HB s jednim LNB-om me izluđuje. Na 11766V, 11642H i 11565H doslovno L i Q = 0 dok na drugim frekvencijama s HB-a signal na cca 60% (Amiko skala), pokušavam micat antenu, ali ni traga signalu na ovim frekvencijama ??? Kao da mi iz nekog razloga nešto blokira prolaz ovih frekvencija, jer na starom LNB-u isto su bili problemi s ovim frekvencijama, ali barem povremeno bi bilo dovoljno signala, pa prođe dan dva i opet nula, a vrijeme više manje ostalo isto...
    • Na godišnjem sam pa odlučio riješit problem, ali poslije dva dana eksperimenata ništa. Uglavnom zamijenio sam Triax antenu sa novom Gibertini Fe 80cm, pokušao s novim kvalitetnijim kabelom - dužina 10M - ručno sam vrtio antenu i dobio Astru 19,2, 9E i 16E frekvencije bez problema. Na HB sve frekvencije su dobile na jačini signala, ali i dalje na par frekvencija signal 0 bodova. Sve frekvencije koje su bez signala imaju SR 29900 FEC 3/4 8 PSK (Level 0%, Qulaity 5%), ali npr.
      11013 H 29900 3//4 8 PSK ide normalno (Level 87%, Quality 58%). Trenutno nemam od koga posuditi receiver da vidim dali je moj Amiko ispravan, ali opet po meni tuner radi ili ne, a ne da zeza samo par frekvencija na HB. Kao da je neki problem u softwareu, ali probao sam s par zadnjih (Galaxy, zadnji službeni i opet isti problem) imali još što za testirati ili je Amiko za u kantu...
    • Kabel ide direktno iz LNB-a u reveiver. Sad sam dodao još jedan LNB i diseq 2/1 za Astru i na Astri otkrio jednu frekvenciju 11347 V koja se tako ponaša. Receiver mi ju normalno preskenirao čak sam kanale s te liste stavio u FAV listu i idem pogledat za sat vremena frekvencija mrtva L 0% Q 5% i tako stoji već dva dana. Sve ostalo sa Astre radi normalno i po najvećoj kiši. Uglavnom zezaju me isključivo DVB-S2 frekvencije. Zaniljivo frekvencija na kojoj su RAI 1,2,3 HD radila je bez problema cca pola godine, a zadnjih 2 mjeseca mrtva što god pokušao. Situacija za izludit....
    • Stvarno samo mogu pogađat što se događa.Pokušaj od nekog posudit receiver,imaš li možda neko stablo ispred koje je u međuvre-
      menu olistalo i poraslo,dali je možda grom uzrok nekog parcijalnog oštećenja tunera,baza nekog "letećeg" telefona u blizini.....
      Ovo su samo moja nagađanja,ali tko zna.Pokušaj nešto od svega ovoga , pa nas izvjesti.