HB problem

    • Imam problem s HB na 13E. Uglavnom antena je Triax 80cm i 1 LNB, receiver Amiko 8260. Problem je da je razina signala na većini frekvencija niska (po kiši se kocka), a na par frekvencija se signal pojavi sa stabilnom slikom, slijedeći dan se signal potpuno izgubi i tako u krug, dok na većini fekvecija je nešto niža razina signala, ali se ne gubi. Uglavnom s obzirom na satelit i veličinu antene puno problema. Zanijenio sam stari noname LNB s novim Inverto Black i signal se nije popravio, a na nestabilnim frekvencijama je potpuno nestao. Uglavnom još lošije stanje nego noname LNB. Inače antena ne vidljivih oštećenja ili nepravilnosti. Također na receiveru sam pokušao reinstalirat image, ali nema rezultata.
      Sad mi pada na pamet da zamijenim kabel, ali mi ga je teško provlačit kroz zid, pa ako netko ima ideju što probat prije kabela ???
    • Mislim da nije problem u namještanju antene, vidim TV s balkona di je antena, a LNB sam zakretao, ovo je maksimum koji dobivam. Mislim montirao sam desetak antena i jednu motoriziranu nikad ništa slično nisam doživio. Mislim da na kraju sam sebi ne uspijem montirat HB s jednim LNB-om me izluđuje. Na 11766V, 11642H i 11565H doslovno L i Q = 0 dok na drugim frekvencijama s HB-a signal na cca 60% (Amiko skala), pokušavam micat antenu, ali ni traga signalu na ovim frekvencijama ??? Kao da mi iz nekog razloga nešto blokira prolaz ovih frekvencija, jer na starom LNB-u isto su bili problemi s ovim frekvencijama, ali barem povremeno bi bilo dovoljno signala, pa prođe dan dva i opet nula, a vrijeme više manje ostalo isto...