Vu+ Zero - "Najbolji Image"

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Vu+ Zero - "Najbolji Image"

   Namera ove teme je da ovde pišemo svoje utiske, želje, zahteve, nezadovoljstva, radosti, oduševljenja, razočarenja... vezano za image koje koristimo ili ne u svom VU+ Zero prijemniku. Zašto koristimo ovaj a ne onaj, zašto mislimo da je ovaj bolji od onoga i sl.

   Skoro svaka tema na forumu ode u off čim se počnu prepucavanja vezano za imige odnosno natezanja, koji je "bolji", pa sam zato uzeo za pravo, a nadam se da administracija neće imati ništa protiv, da ovde pišemo do mile volje o prednostima i manama imiga kada je VU+ Zero u pitanju.

   Želja mi je da ovde pišemo iskreno o manama ili prednostima omiljenog nam imiga, a da se pritom ne prepucavamo sa unapred "razrađenom strategijom" tipa: "ja znam najbolje ja sam sve testirao a vi ne znate to da radite" kao i neke paušalne procene o imigima koji nikada nisu ugledali box onih koji tvrde da su inferiorni u odnosu na druge image.

   Činjenica je da dosta nas članova poseduje ovaj gabaritno mali ali itekako vredan prijemnik, pa ćemo verovatno zdravom polemikom i argumentovano pomoći nekima koji su u nedoumici za koji se image opredeliti.
  • Open ViX 5
   Zato što jedino na njemu je radio svaki plugin koji sam ubacio, update se vrši automatski, full bekap se pravi iz samog image koji je osmišljen perfektno. Znači kada napravite full bekap na usb direktno ga kroz image i vraćate sa usb, ne morate brisati sa usb. Znači prima svaki skin, zatim openairplay, multiboot, m3u/xml (strim liste idu perfektno), dd subtitler 4.01, iptv player, epgimport, youtube, keymap podešavanje daljinskog u sitna crevca, hdmi-cec, videoenhancement, mp2, slikanje ekrana, mount, swap, wlan bez greške, share to pc, software manager, cam ide u folder usr/softcam, i na bin fajlove se stave atributi 755, bilo koji cccam, mgcam, oscam, ncam,doscam... skripta ne treba, samo dodate cfg fajlove u etc/tuxbox/config i to je sve i da ne nabrajam ima još bar 20 stvari koji na njemu rade a na drugima delimično.

   Drugi OpenATV 6.1
   Treći Open PLi 6.0 final

   Probao sam svih 24 i verujte znam šta pričam.

   Ne menjam ga iz flash od kad je izašla v5.0 interval 8-10 meseci.

   Ostali su u multiboot-u
   WeTek Play, E2 Mnigma 0.3 final + Kodi 16.1.0 pzc
   SkyStar S2, Aeromax T/T2/C, DVBViewer pro (licensed)
   Super Jack 12"/42e-30w, Moteck-DiSEqC 1.2 - 60 position
   Al/1.25m, Black Premium Ultra - single 0.2dB

   The post was edited 1 time, last by UHD4K ().

  • Najbolji image je onaj koji je kompaktan i po potrebi si dodajes ono sto ti treba.
   Puno je teamova koji rade za Vu i puno image-a postoji no i dobar dio od njih su prenatrpani.
   Image nije cijela prica, tu su driveri i kernel. Nazalost nekako je Vu+ zapeo s driverima i kernelom.
   Recimo neovisno o imageu FF (fast forward - premotavanje) ne radi niti na jednom image-u. (ne pricam o jump funkciji 3,6,9)
   Pauziranje snimljenog i izlazak iz playera zna zaglaviti box - ponovo driveri.
   BH je prenatrpan, radi toga i ima pocetni "speedup" . ATV nedostatke kernela i drivera prekrpava sto unisti image nakon duzeg koriscenja.
   VIX kao i BH ima visak svega i svacega te dodatno koristi zakrpe iz ATV-a.
   Sat Dream Gr je jedan napredan tim koji poprilicno inovacija uvodi.
   Postoje (koliko je meni poznato) samo 2 izvora iz kojih svi rade image - to su Open PLI i BH.
   Svaki image je stabilan koliko ga covjek sam sredi prema svojim potrebama i preferensama.
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • Ja lično ne mislim da postoji najbolji image, već sve to zavisi od različitih afiniteta, želja, potreba, zahteva... svakog od nas.
   Meni je lično stabilnost uz kvalitet slike, najbitniji u izboru željenog imiga, stoga njima i dajem prednost(BH ili OBH), ali to nikako ne znači da tvrdim da su najbolji. Takođe nije najbolji ni onaj na kome najstabilnije radi Kodi jer ima nas koji to ne koristimo pa ne obraćamo pažnju. Nekima je bitan raspored plagina u meniju, nekima opet mogučnost ubacivanja svakog mogućeg skina,
   IPTV... i tome daju prednost, dok mene interesuje isključivo SAT deo.

   Znači koliko ljudi toliko različitih zahteva i potreba. Navešću recimo lični primer: mnogo mi je bitno da određeni image podržava tzv. HDMI EDID CHECK. Verujem da je malom broju članova to bitno, ali meni jestes. Vu + Zero nema digitalni audio izlaz, tako da bez tog "HDMI Edid check" ne mogu dobiti 5.1 zvuk na AV receiveru. BH to nema i zato sam na OBH koji to ima. Da li je onda BH loš a OBH najbolji? Ne, nikako, samo sam obrazložio zašto sam izabrao OBH.

   OpenATV, PLI, VTI, VIX ... sam probao ali lično nisam zadovoljan kvalitetom slike i odustao a to ne znači i ne tvrdim da su loši imigi. Jednostavno, sve je stvar izbora(nekima kvalitet slike nije primaran,nekima nije bitan 5.1 audio), tako da različite stvari utičnu na
   odabir imiga.
  • Veselim se ovoj temi zato što sam korisnik ovog resivera nekih mjesec dana. Koristim image BH i pomoću interneta sam skoro skužio gdje što ide. Zasad sam koristio samo ovaj image jer me strah mijenjati nešto a nisam iskusan u tome. Vidim da su mogućnosti resivera veće od mojih potreba. Meni je bitno da mi radi kao satelitski prijemnik i da ono radi ok.
   Jako mi je zanimljiva mogućnost ddamir subtitla ali nikako da ga pokrenem pa bih molio pomoć oko toga.
  • Freon wrote:

   Zaboravi na DD, instaliraj si subsupport.
   Zašto da zaboravi?
   DD 4.01 je najbolja stvar koja je napravljena i radi na zero vix5 bez greške.

   Uz to subsupport mu nije ni do kolena po jednostavnosti rada i štelovanju titla gore-dole skoka na titl a i baze titlova na titlovi i opensubtitles.

   Kod subsupport prvo je to komplikovano, na primer nekim kanalima je obavezno kucati ine titla da bi ga uopšte bapao a sa ne pričamo o plavom dugmetu biranju croatia serbian itd koje je itekako komplikovano.

   Na DD učitam titl i uklopim za 10 sekundi, na subsupport treba da ga ganjam 3 minuta i prodje me volja za titlom.
   WeTek Play, E2 Mnigma 0.3 final + Kodi 16.1.0 pzc
   SkyStar S2, Aeromax T/T2/C, DVBViewer pro (licensed)
   Super Jack 12"/42e-30w, Moteck-DiSEqC 1.2 - 60 position
   Al/1.25m, Black Premium Ultra - single 0.2dB
  • Direktore, imaš tema već otvorenih za subtitle pluginove, pa pročitaj malo pre nego zatražiš da se baš tebi ponovo piše šta i kako :)
   Npr. ovde > LINK1
   Eh, da... dalju priču oko subtitlova slobodno nastavi tamo, da se pokretač teme ne bi ljutio što oftopičarimo.
   TBS Professional DVB-S2 tuner cards Dish 1.80m Prime focus Inverto Single Flange Pro Black Ku-band LNB C-band LNB