SDR Touch koristenje softwarea na smartphone LG K8

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • SDR Touch koristenje softwarea na smartphone LG K8

   Pozdrav.Maloprije sam nesto trazio neke radio aplikacije u play store pa sam instalirao navedeni software.Poslije prvog pokusaja startanja (u lijevom gornjem cosku ima dugme on/off da se klikne),dobio sam povratnu informaciju da trebam instalirati drivere sto je odmah bilo mi i ponudeno i iste sam nadogradio u aplikaciju no i pored toga nema tona i dalje u slusalicama.Dobijam opet povratnu informaciju da moram imati USB prikljucak sada sa smartphoneom...

   Program omogucava osim FM-a slusanje i AM signala kao i jos nekih pa sam zbog toga ga instalirao pa bih volio da i neko pomogne kako se to sada uspjesno moze srediti da cijela stvar funkcionise?Hvala unaprijed.
  • @Sector
   To radi tako da entuzijasti širom svijeta putem interneta stave svoj SDR prijemnik na raspolaganje bilo kome tko se spoji web preglednikom na određenu stranicu/server (popis servera, odnosno lokacija je na websdr.org/). Da bi slušao naše područje spoji se na stranicu koju su podigli naši ljudi (ima ZG i VŽ iz HR), ili iz okolnih zemalja. Ali uglavnom su u igri radio-amaterski opsezi/frekvencije i uskopojasni rad, nekoliko kHz, pa ništa od komercijalnih wide-FM stanica, a koliko vidim nitko ni ne pokriva 88-108 MHz. AM bi mogao raditi, tamo gdje je vlasnik SDR prijemnika tako podesio i stavio odgovarajuću antenu. O samom SDR-u kao tehnici ima mala tema na ovom forumu, zabačena i neosvježena ^^ , a radi se o svojevrsnoj revoluciji u telekomunikacijama, link .