VU+ Solo2 tuner failed

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • VU+ Solo2 tuner failed

   Pozdrav svima,

   Posjedujem VU+ Solo2 i već mi nekoliko dana javlja grešku tunera. S tima da se slika i signal većinu dana pojavi i onda odjedanput mi prikaže grešku tunera pa opet nakon par sati mi se pojavi slika. Mijenjao sam diseq ali nije do toga. Trenutna oprema mi je 2x diseq Spaun sar 411 i 1x Spaun sur 211 te 7x LNB-a i combiner SAT/TV. Da li bi moglo biti do ispravljača ili do tunera ili nešto treće? Nemam drugi ispravljač da isprobam.

   Hvala
  • Moze biti do antene, do LNB-a, do strujnog ispravljaca, do kabela, do DISEQ-a i do kombajnera...
   Redom rijesavati probleme, spojiti direkt jedan satelit i vidjeti da li ima signala (koliko i da li je stabilan).
   Dodati u kombinaciju DISEQ, pa kombajner (prvi), pa drugi - sve redom.
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • Nemam toliku duljinu kabela trenutno. Jer mi je jedan kabel duljine cca. 10m do combinera a drugi od njega duljine cca. 5m. Probat ću spojiti drugi resiver kad nabavim. Radilo je sve savršeno zadnjih 2 god do prije 3-4 dana. Inače antena je wavefrontier T-90. Zanima me kolika je mogućnost da tuner ode da ne kupujem novi ispravljač ako nije potrebno.
  • Umjesto svih drangulija koje su vezane koristis F konektor spojnice. Ukoliko i tako nema signala - kabel i testirati drugi LNB. Ukoliko i tako nema signala onda je vjerojatno stvar napajanja. Ja osobno imam Solo2 vec duze vremena s motorom i nemam nikakvih problema...
   MAY THE FORCE BE WITH YOU!

   Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!

  • Isti problem i ja imam , meni je to još od prošlog ljeta kad sunce zapeće slika se izgubi padne mrak slika dođe, ja sam samo probao mjanjat a i b tuner ali isto najvjerojatnije je problem u lnb-u
   kod mene stab motor i inverto blackultra star 7, 8 godina moram ga negdje nabavit pa ču onda to riješavati
   pozdrav tet@k


   DREAMBOX 7020Si
   GIBERTINI 105
   Inverto Black Ultra HG
   Stab HH-120 (53.0 E - 45.0 W)
   HYUNDAI LCD 32
   DiGYBOXX T4