Evo i kod mene na duo2 se pojavila bijela lampica koja samo svijeti, a box se ne podiže. Jel imao ko na duo2 isti problem i kako to rešio?
VU+ DUO2 bijela lampica
This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.
-
-
srećom nisam imao, ali taj problem najčešće je povezan sa napajanjem
pogledaj malo ovo
moltensolder.wordpress.com/2015/11/09/vu-duo2-faulty/- I spent half my money on computers, smartphones, satellite tv, alcohol and girls... The other half I wasted.
- nešto "mojih" picona Picons 220x132 i 100x60 transparent (5965) - 4.2.2019 update
- TotalTV 2x
- Zgemma H7.S
-
Pogledao ovo gore navedeno.
Box mi je nekako nešto manje od 5 godina u pogonu, tako da može da budu istrošeni kondezatori , a sad dal samo na napajalnom dijelu ili možda i na ploči, to neznam.
Siguran sam da nije bijela lampica zbog groma jer box mi je ispravno radio i bio dat u stanbay, a sat ili dva posle je verovatno došla povečana napetost, jer mi je izbacilo elektro osigurač, Nakon dva tri sata kad sam ponovo pustio struju, box se više nije podigao nego svijeti samo bijela lampica.
Kad bi bio siguran da je do kondezatora na napalalnom dijelu, onda bi mogao zamjeniti napajalno ploču sa novom (košta koliko vidim 44 €), a možem i na sadašnjoj promjeniti sva 7 kom kondezatora sa boljima, pa opet nisam siguran da nije nešto treče na osnovnoj ploči. -
probaj na napajanju kondenzatore promijeniti pa ćeš vidjeti. to ti je najbolji način za detekciju kvara
- I spent half my money on computers, smartphones, satellite tv, alcohol and girls... The other half I wasted.
- nešto "mojih" picona Picons 220x132 i 100x60 transparent (5965) - 4.2.2019 update
- TotalTV 2x
- Zgemma H7.S
-
Promjenio kondezatore na napajalnom dijelu, a kvar nije odklonjen (bijela lampica još uvijek svijeti). Preostaje mi da još provjerim i izmjerim kondezatore na ploči što če biti malo teže.
-
imao sam ja isti problem sa duo2 prije nekoliko godina.imate li hdd unutra?
otkači hdd pa vidi da li će upaliti.
pozdrav
Vu+Ultimo 4k
Vu+zero
Dreambox 500 hd
Evo slim
Gibertini +motor
Panasonic 50 Gt30
Lg 55C6v
Bowers &Wilkins mt30 Onkyo thx nr 616 -
Ne koristim HDD.
Jedno pitanje, ako bi recimo na početku bootanja nestalo struje, dal bi mogal box totalno zablokirati ili se možda izbrisati bootloader,flash ili procesor? Kako uopšte provjeriti bootloader, flash ili procesor ako je box zablokiran na bijeloj lampici ( Ima li koji alat sa kojim se može uopšte povezati sa boxom, preko serial kabla ili slično ?
Ima li ko kakve ideje ? ( box je odprilike 5 godina radio bez nekih problema , a ovo mu je sad veči i ozbilni problem). -
Da li reagira na USB? Znači barem da USB zasvjetli, trepne.
LAN konekcija svijetli stalno ili ne svijetli uopće?MAY THE FORCE BE WITH YOU!
Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!
-
da ne bude zabune,gornji post nisam napisao bez veze,kod mene je prosto odspajanje hdd sa napajanja riješilo problem.To sam imao prije par godina na duo2.I tada je bilo dosta box-ova sa identičnim problemom.Moj rec i dan danas radi,do duše kod drugog čovjeka.Evo ima tema i ovde ako ti se da čitati jer je baš opširno.moltensolder.wordpress.com/2015/11/09/vu-duo2-faulty/
pozdrav
Vu+Ultimo 4k
Vu+zero
Dreambox 500 hd
Evo slim
Gibertini +motor
Panasonic 50 Gt30
Lg 55C6v
Bowers &Wilkins mt30 Onkyo thx nr 616 -
Freon wrote:
Da li reagira na USB? Znači barem da USB zasvjetli, trepne.
LAN konekcija svijetli stalno ili ne svijetli uopće?
Jedino sam siguran da nije bilo udara groma, a verovatno bila povečana napetost jer mi izbacilo strujni usigurač. Kad nisam bio siguran zbog čega nestalo struje , sam prvo provjerio strujni usuigurač, tako da sam opet dal njega na ON, stime se verovatno box počeo bootati, a to bootanje sam mu možda posle 15-20 sekundi prekinuo, jer sam dao strujni osigurač na OFF zbog mogučig gromova, kojeg tog dana ipak nije bilo. Možda sam mu i ja kad sam prekinuo bootanje, brisao bootloader, ili njega zablikirao. -
Boot loader na svim novijim boxovima se ne brise tako lako...
Meni ovo izgleda kao procesor...MAY THE FORCE BE WITH YOU!
Gatam sat. drivere na grah, proričem CS na tarot karte, bioenergijom otklanjam probleme s boxeva, centriram antene telekinezom!
-
Pa jel si probao na novo flesirat?
-
Jedno laičko pitanje za one koji se bavite sa popravkama sat boxova.
Dali je uopšte moguče da zbog povečanog napona strada procesor a da ništa ne strada prije na napajalnom dijelu ?
Hvala na odgovoru. -
Ako je preko LAN-a može.MAY THE FORCE BE WITH YOU!
-
Box je bio vezan kablom sa ruterom (TP link).
Freon, ako bi povečan napon došao preko lan porta na boxu prema procesoru, bi verovatno nešto moralo stradati izmedžu porta i prosesora ili ne ? -
Ne, direkt gori proc u unutra. Napon dolazi uzemljenjem FTP kabela.MAY THE FORCE BE WITH YOU!
-
Recimo da se desi kako si naveo, šta se desi sa procesorum ?
-
Sekcija za LAN i ili HDMI izgori.MAY THE FORCE BE WITH YOU!
-
Ako se dogodi što si naveo, onda verovatno box postaje potpuno mrtav, bez ijedne delujoče funkcije ?
-
Neki boxovi ostanu živi, ali ne radi LAN, nekima uz LAN umre i HDMI. Nekima uz navedeno umre i tuner. Svakakvih manifestacija ima. Neki boxovi umru komplet.MAY THE FORCE BE WITH YOU!
-
Share
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0