Ja volim SONY. Prvi TV sam imao skoro10 godina bez ijedne greške. I opet imam SONY. Ali svatko od nas valjda ima neku omiljenu marku, pogotovo ako ima dobro iskustvo.
XYZ
ZGEMMA H7S 4K-HEVC LINUX STB
AMIKO DM3800
GIB - 100 cm
INVERTO ultra black single
74,9E do 45W
IZ DNA DUŠE MRZIM POKVARENJAKE I ULIZIVAČE!!!!
Oprostite za sve greške u pisanju. Hrvatski ipak nije moj maternji. Hvala.
Ni jedan od tih, to su sve stari modeli. Bolje je da kažeš koji je gornji limit za cijenu pa ćeš dobiti bolji savjet.
Full hd televizori su sada najjeftiniji uređaji, gotovo nikakve naprednije funkcije nemaju. Nismo u 2010, 2012-oj nego u drugom dijelu 2018. godine. Dovoljan je samo pogled na line-up glavnih brandova za tekuću godinu pa je jasno da je full hd gotovo nestao;)
ima dobrih 49"-55" 4K televizora, ovaj vikend u S.Domenici, pa na ekupi razni popusti itd.
Na tv-u će se gledati 99% samo DVB-T hrvatski programi, a kolko sam čital full hd imaju bolji prikaz SD programa nego UHD ili 4 K tv-i. Ova 3 navedena tv-a su Smart tv-i, imaju DVB-T2 tuner i WIFi što je OK za kaj će mi služiti. Cijena im je od 3300 do 3900 kn.
Za to s.anje od našeg dvb-t dovoljan ti je i quadro ili vivax
Niti na OLED-u od 15000 kn taj nesretni naš SD ne izgleda bajno mada je to najviše što se može izvuć ali nitko nije kupio OLED da bi gledao taj jad, zar ne?
Uskoro bi trebao krenuti HD mux, pa će onda prestati ta prepucavanja "što je najbolje za SD" - Najbolje će biti kad ga ugase skroz;)
Za otprilike 4000 ima nekoliko dobrih tv, npr Samsung UE50MU6172, LG 50UK6750, TCL U49P6046, Sony XE7005 itd. SVI podržavaju HEVC, putem tunera, usb-a.
Ako ovaj model koji navodiš ulazi u tu cijenu onda ovako:
VA panel
Refresh: 60Hz ( ili 50 kako neki vole reći)
Frame interpolation: 1600 PMI
Tip panela: 10bit (8 bit+ FRC)
HDR: HDR10
HLG
RAM: 1.5GB
Memorija: 4GB
CPU: 4 jezgreni na 1200 MHz
WebOS verzija: 4.0