Pinned DVB-T(2) Austrija

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • u čem je fora kodiranja servus hd zemaljski, kad je free satelitski? hm.
   Humax DIGI III, Alma S2100 HD DVB-S2, Gibertini 85, Smart Titanium 0,2 dB + Hirschmann 0,3 dB, 1 UHF/VHF Iskra logica + 2 UHF Iskra DTX 48F yagice + kanalno pojačalo (s filterskim ulazima) by Mićo + šp radio (FM) antena, Fracarro Belden 7 PRO-X + Hirschmann Ko-Ka, Panasonic 42G30 plazma, Pioneer DTR540 HX-S DVDrec :)
  • Prenosim ohrabrujuću vijest @petarda sa SLO foruma.

   Zdaj so objavili liste oddajnikov za DVB-T2:
   ors.at/de/kompetenzen/terrestrik/frequenzlisten/

   Teoretično naj bi bile moči iste kot za MUX A in B. Dobrač 125 kW ERP, Schöckl 75 kW ERP.


   Dakle, ima još nade za Zagreb i ostali dio SZ Hrvatske. Valja pričekati još do 15.4.

   Sa Schoeckla signala još uvijek ima na K39 i K47. K50 još od jučer ne radi.

   Primjećujem, da je trenutno na ORF2 HD mogućnost odabira zvuka eng (AC3) i ger (AC3). Da li to funkcionira na satelitu? Trenutno ne mogu provjeriti. Na svim ostalim je samo ger (AC3). Kako stoji EVO Strong sa time i da li uopće podupire taj zvuk Dolby Digital+ (AC3+/EAC3)?

   TTX je samo na ORF1 HD i ORF2 HD. ServusTV HD je od sinoć bez pidova i prikazuje mi ga kao free.
  • pejo2110 wrote:

   imali kakvih novosti sa signalom DVB-T2 Austrija

   Očito u Zagrebu i preostalom dijelu SZ Hrvatske još nema DVB-T2 signala sa Schoeckla, pošto se nitko nije javio.

   K50 opet radi. Ugašen je bio zbog međunarodnog usklađivanja tog kanala sa Mađarima i sa današnjim danom je valjda i to riješeno.

   K39 i K47 rade neprekidno.

   SimpliTV ima sada i svoju internetnu stranicu simplitv.at/
  • Austrijska platforma Simpli TV starta 15 aprila


   Nova austrijska digitalna zemaljska platforma Simpli TV počinje sa radom 15. aprila ove godine. Ova pay-TV platforma gledateljima će ponuditi oko 40 TV kanala, uključujući brojne u HD formatu, a emitovat će se u DVB-T2 standardu.U ponudu su uključeni postojeći DVB-T kanali ORF eins, ORF 2, ATV, PULS 4, Servus TV, ORF III, ORF SPORT+, 3sat, regionalni kanali ATV 2, gotv, Schau TV, OKTO, tirol tv, Ländle TV, LT1 i dorf.tv.

   Među kanalima će se naći i ORF eins HD, ORF 2 HD, Servus TV HD, Sat.1 HD, RTL HD, Pro7 HD, VOX HD, ARD HD, ZDF HD, sowie kabel eins, RTL II, BR, SUPER RTL, arte, sixx, Eurosport, n-tv, zdf-neo, DMAX, Phoenix, Sport 1, KiKA, nickelodeon, Comedy Central, 4 – Das Vierte, RTL NITRO, CNN, Deluxe Music, BR alpha i Playboy TV.ORF HD, ORF 2 HD i Servus TV HD su FTA kanali, a gledateljima je potrebna samo registracija.Kompletna ponuda kanala košta 10 eura mjesečno ili 110 eura za godišnju naknadu. Cijena registracije iznosi 25 eura.Kako je ranije saopštio ORS, DVB-T2 signal dostupan je na 90% teritorije Austrije.

   (BTVN)
  • dreamer5 wrote:

   Kako je stanje s Austrijom u Zg. Evo vrijeme je zatoplilo krecu propagacije... Kako utjecu na At. signal u Zg?

   Bio sam jučer na krovu i izravnao desni dio dipola koji je bio savijen sa drvenim štapom od zastave i moram reći da mi se signal pogoršao za 10dB, tako da Austrijance više nemam. Morat ću na žalost skinuti antenu i vidjet da li je u dipol kutiji sve OK, ali ako su nakosili antene na odašiljaču za 2° prema dole kako je pisano, onda je vjerojatno to uzrok. Tko zna, možda smo i mi ovdje tome "kumovali" pisući kako lovimo Austrijance i sada imamo na ekranu crnilo. Ne znam kako je drugima koji su vidjeli Austrijance na 26K u ZG, ali kod mene je sada tako. Možda ako postavim ovu drugu Fesu i podignem signal za 2dB, ali i to je nedovoljno, jer imam gubitak u kablu oko 3dB. Možda pomogne Emme Esse pojačalce da mo taj gubitak anulira. Prije je signal na kraju koaksijalca varirao od 34-38dBuV (zima-ljeto). Sada je trenutno 27dBuV.
  • pejo1960 wrote:

   kod mene u Sesvetama signal na 26 kanalu vrlo dobar,no nemogu uloviti T2 signal 47 i 50 kanal

   Ako ti je bio takav i prošle godine onda ima nade za mene. Do studenog je kod mene stalno bilo signala, ali me je nešto na anteni savinulo dipol i od onda ništa. E sad postoji mogućnost da se u samoj dipol kutiji uslijed toga izgubio nekakav kontakt što je moguće, jer je takva konstrukcija u njemu. Tako i onako ove godine ću napokon zamijeniti kabel koji je gore više od 10 godina i tu očekujem koji dB. Samo treba naći malo vremena. :)
  • 15. 4. 2013 su na austrijskome forumu naveli neka veća mjesta u državama izvan njemačkog govornog područja, gdje se prima DVB-T2 signal iz Austrije. Krapina se je našla na toj listi.

   Bratislava (420,000)
   Sopron (60.000)
   Raab (131,000)
   Marburg (168,000)
   Ljubljana (280.000)
   Kranj (34.000)
   Krapina (13.000)

   Brno (od odašiljača Kahlenberg?)
   Češke Budejovice (Weitra?)

   Ne znam baš, čijom li to zaslugom? :rolleyes:

   The post was edited 1 time, last by herdarko ().

  • satelit74 wrote:

   Austrijska platforma Simpli TV starta 15 aprila

   Preneseni članak je skoro identičan onom prethodnom. Ništa novo. Dakle 15. 4. 2013 je krenulo.

   Ova pay-TV platforma gledateljima će ponuditi oko 40 TV kanala, …

   Da. Za mene je ova kvota već ispunjena, barem što se tiče Schoeckla.
   U DVB-T2 standardu emitira ukupno 29 programa – 10 u muxu D (na slici od 1-10), 12 u muxu E (11-22) i 7 u muxu F (23-29). Sa Schoeckla u DVB-T standardu emitira dodatnih 11 programa – 4 u muxu A (30-33), 5 u muxu B (34-38)) i 2 u muxu C (39 i 40). I to je trenutno već 40 programa.
   Da li će ih biti još? Trenutno vidim, da nedostaje jedino Comedy Central, koji je bio u planu. Ma nema veze. EvoTV nudi Comedy Central Extra. ^^

   regionalni kanali ATV 2, gotv, Schau TV, OKTO, tirol tv, Ländle TV, LT1 i dorf.tv.

   Navedeni programi već emitiraju po raznim muxevima, ali u nekim drugim regijama i čisto sumnjam, da će koji od njih biti i u regiji Steiremark. Operater muxa C mi tvrdi, da nekog pretjeranog interesa nema. Osim toga, u tom članku se ne spominju neki drugi, a nama dostupni programi, kao npr. kanal3 i Steiermark 1, koji su u zraku.

   ORF HD, ORF 2 HD i Servus TV HD su FTA kanali, a gledateljima je potrebna samo registracija.

   Navedeni programi su kodirani, jer tako prijemnik pokazuje. Gledanje je moguće samo nakon registracije i sa odgovarajućom opremom.


   Za uskršnje blagdane sam opet imao priliku držati u ruci jedan talijanski DVB-T2 prijemnik. Na žalost, tih dana nije bilo austrijskog DVB-T2 signala u zraku te nisam mogao usporediti kvalitetu u odnosu na K26.
  • Signal se hvata i sa Zagrebačke gore, bez pojačala a sa dobrom antenom. Danas sam bio gore. Imam dojam da su signali ostalih austrijskih muxeva (dvb-t) slabiji nego prošle godine. Još ću usporediti s podacima od prošle godine. To je možda rezultat (i na ovom forumu spomenutog) smanjivanja kuta pod kojim zrače odašiljači prema horizontu.
  • DVB-T2 u Austriji od avgusta 2014.


   KommAustria je predstavio svoj plan digitalizacije u 2013. godini koji predviđa prelazak na DVB-T2 standard emitovanja 2016. godine.Digitalno zemaljsko emitovanje u Austriji počelo je 2006. godine sa dva multipleksa. Dvije licence su izdate na period od 10 godina korištenjem DVB-T standarda. Prema planu, KommAustria će otvoriti put za prelazak s DVB-T-a na DVB-T2 već početkom avgusta 2014. godine kada će se izdati licence za dva multipleksa. Dva multipleksa trenutno koriste javni servis ORF, brojni komercijalni kanali kao i regionalne televizije.Tokom aprila ove godine je austrijska firma ORS, podružnica javnog servisa ORF, pokrenula pay-DTT uslugu pod nazivom SimpliTV uz pomoć DVB-T2 standarda.

   (BTVN)