Hyundai FTA kanali

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • FTA KANALI - HYUNDAI DIGI Risiver

   Doneo mi je jedan covek digijev risiver (ovakav na slici) da mu ubacim parametre za digi risiver jer zeli da ima (FTA) domace muzicke kanale...
   Posto ima klasican LNB konvertor za samo jedan satelit, zbog muzickih kanala morao sam Eutelsat 16A da izaberem...

   Frekvencije za (satelitske) kanale Eutelsat 16A: sc.kingofsat.net/pos-16E.php

   Parametri za Eutelsat 16A za ''HYUNDAI DIGI Risiver''
   Ime satelita - po zelji..
   Visok L.O - 10.600 GHz
   Nizak L.O - 09.750 GHz
   DiSEqC - #2
   DiSEqC ---
   Orbita - 000.0 E   ''HYUNDAI DIGI Resiver''
   *Sve o radijskom etru, na jednom mestu!*
   antenafmdx.blogspot.rs
  • prsu wrote:

   i kako si to odradio ?
   napisi detaljno od pocetka da svi razumeju ...


   Bicu precizniji...

   Kao sto sam pomenuo u mom prethodnom postu radi se o risiveru HYUNDAI - DIGI koji mi je doneo jedan covek da mu ubacim slodne (fta) muzicke kanale, ali da su sa EX-YU prostora. Kada Vam istekne ugovor i odjavite Digi, a oprema ostane Vasa, najbolje resenje da iskoristite od tog risivera je, da ubacite slobodne kanale od raznih satelita u koliko posedujete motor za parabolicnu antenu da ne bi ste rucno pomerali... Ovo oko podesavanja HYUNDAI risivera nije toliko komplikovano ali rado cu Vam preneti moje znanje kako i koji princip ide.

   Da bi ste poceli sa ovim podesavanjima najprvo morate pozicionirati parabolicnu (satelitsku) antenu na taj zeljeni stelit..Uzecu u obzir radi lakseg odgovora na pitanja satelit Eutelsat W3C 16A (16.e) , kada ste vec pozicionirali na zeljeni satelit prelazite na risiver jer tu krece kljucna stvar.

   Podesavanje risivera

   Najprvo sto ce te kod ovog risivera uciniti je da ga fabricki resetujete u fullu, a nakon tog reseta podesavacete risiver pod ove instrukcije koje cu vam dati u prilozenom. Nakon restara risivera bice Vam ponudjeno da izaberete (selektujute) zeljeni jezik ja sam uzeo u obzir svoj maternji srpski jezik, odmah nakon izabranog jezika bice Vam ponudjeno da automatski skenira celu (neuspesnu) mrezu, tu operaciju cete zaustaviti odabirom na taster ''EXIT'' na Vasem daljiskom upravljacu, kada ste kliknuli ''EXIT'' automatski ce risiver da prebaci na ALL listu praznih kanala. Onda zatim na taster ''MENU'' na Vasem daljiskom upravljacu u padajucem "MENU" izabracete odabirom funkcija: ''INSTALACIJA'', pa ''LNB KONFIGURACIJA'' a, zatim ce te uneti parametre za zeljeni satelit:

   Ime satelita - po zelji...
   Visok L.O - 10.600 GHz
   Nizak L.O - 09.750 GHz
   DiSEqC - #2 - ovo je kljucna stvar kod risivera, jer na tom odabiru menjate satelit, #1 - Hot Bird 13.e, #2- Eutelsat W3C 16.e
   DiSEqC ---
   Orbita - 000.0 E

   Parametri, ime...   ili   Kada ste zavrsili operaciju unosenja parametara za zeljenji satelit, prelazite odabirom na ''TP IZMENE/PRETRAGE'' gde unosite parametre za satelitske kanale u odabrana polja..   Kada ste ispunili sva polja trazena za satelitski kanal, nakon toga otvorice Vam se nova lista pronadjenih kanala i plus signal dobijen od tog satelita...   I na kraju samo izadjete sa ove liste odabirom tastera ''EXIT'' na Vasem daljinskom upravljacu.   P.S Oko 100-tak ovakvih risivera sam programirao za FTA, mogu reci da su zadovoljavajuci za ovakve stvari. :thumbup:
   *Sve o radijskom etru, na jednom mestu!*
   antenafmdx.blogspot.rs