Njemačka spremna za DVB-T2

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Njemačka spremna za DVB-T2

   Njemačka spremna za DVB-T2

   Kako tvrdi German TV Platform, odluka o uvođenju DVB-T2 standarda u Njemačkoj mogla bi biti donešena u narednih šest mjeseci. DVB-T2 je sada spreman za komercijalnu upotrebu shodno zaključcima testiranja DVB-T2 standarda u sjevernoj Njemačkoj.Na konefernciji za novinare na prestižnom IFA sajmu u Berlinu predstavljen je završni izvještaj o DVB-T2 projektu u Njemačkoj. Izvještaj su predstavili Andreas Fischer, direktor Lower Saxony State Media Authority NLM i profesor Ulrich Reimers sa Tehničkog univerziteta Braunschweig.

   Andreas Fischer je izjavio da je DVB-T2 potpuno tehnički sazrio za upotrebu, a primarni cilj ovog projekta bila je identifikacija relevantnih parametara postavljenih za moguće uvođenje DVB-T2 u Njemačkoj.Njemački potrošači veoma su brzo usvojili hibridne uređaje i Connected TV uređaje. Prema istraživanju GfK Reatil and Technology više od 11 miliona hibridnih uređaja prodato je na njemačkom tržištu do polovine ove godine od čega je oko 2,8 miliona HbbTV uređaja. 59% svih prodatih televizora u Njemačkoj su smart televizori, a 76% potrošača koji su kupili Connected TV uređaje ustvari koriste Connected TV usluge.

   (TeVe Portal/BTVN)

   The post was edited 1 time, last by ID ().

  • pa nisi ti izgleda u toku jer tamo iznad pise da je sve spremno za pocetan u narednih 6 mjeseci...
   dobro je to jer ako to tamo zazivi moci cemo kupovati stb tamo po normalnim cijenama
   Oj ti, betleheme, zemljo Judina
   nipošto nisi najmanji
   medju glavnim gradovima Judinim,
   jer ce iz tebe izici vodja,
   koji ce biti pastir naroda moga Izraela
  • telefonn wrote:

   pa nisi ti izgleda u toku jer tamo iznad pise da je sve spremno za pocetan u narednih 6 mjeseci...
   dobro je to jer ako to tamo zazivi moci cemo kupovati stb tamo po normalnim cijenama
   Bitno je čitati s razumijevanjem,citat: "Kako tvrdi German TV Platform, odluka o uvođenju DVB-T2 standarda u Njemačkoj mogla bi biti donešena u narednih šest mjeseci".Znači odluka,a ne termin početka. Što znači "connected uređaj"? Valda nekakav LCD/LED, plazma, na koju će se u budućnosti moći povezati kupljeni budući DVB T2 receiver.Cijelu godinu,do prije mjesec dana sam živio tamo i odgovorno tvrdim da DVB T2 uređaja i televizora NEMA,da prodavači u trgovinama niti ne znaju što je to. Ukoliko nisam upravu,evo neka me netko slobodno demantira i dokaže.
   Mecool KIII PRO, Android TV Box (Android 7.1) DVB-T2(H.265 HEVC)/S2/C (CCcam) S912/3GB/16GB
  • pa sigurni si u pravu a i kad logicno razmislis i sto ce im kad nemas snjim sto da hvatas!
   ili grijesim?
   znaci ako donesu odluku i pocne emitiranje onda ce sigurno biti i uredjaja...
   pa svabe su to znaju oni svasta
   Oj ti, betleheme, zemljo Judina
   nipošto nisi najmanji
   medju glavnim gradovima Judinim,
   jer ce iz tebe izici vodja,
   koji ce biti pastir naroda moga Izraela
  • mislim da bi ih na dvb-t2, mpeg-4 prije trebalo moć stat 6 do 8, no....valjda švabi znaju i valjda se nisu zahebali. ?
   Humax DIGI III, Alma S2100 HD DVB-S2, Gibertini 85, Smart Titanium 0,2 dB + Hirschmann 0,3 dB, 1 UHF/VHF Iskra logica + 2 UHF Iskra DTX 48F yagice + kanalno pojačalo (s filterskim ulazima) by Mićo + šp radio (FM) antena, Fracarro Belden 7 PRO-X + Hirschmann Ko-Ka, Panasonic 42G30 plazma, Pioneer DTR540 HX-S DVDrec :)