Pinned Digi TV vijesti

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Digi TV ažurirao software svim korisnicima

   Digi TV ažurirao software svim korisnicima


   Nedavno se u meniju resivera pay-TV platforme Digi TV pojavila mogućnost instaliranja novog softwarea. Međutim, nova verzija softwarea ne dozvoljava pretplatnicima sortiranje TV kanala po želji.Pretplanici su već negodovali zbog ove funkcije, a Digi TV je navodno najavio novi software koji će omogućiti pretplatnicima sortiranje kanala po vlastitoj želji.Do sada je ažuriranje softwarea resivera bilo dobrovoljno. Pretplatnicima koji su ignorisali ažuriranje softwarea ovih je dana Digi TV pri paljenju resivera automatski ažurirao software.   (Parabola)


  • Digi Sport predstavio novi logo
   RCS / RDS,vlasnik međunarodne satelitske usluge Digi TV i tematskog kanala brendova Digi , predstavio svoj inovativni logo Digi Sport sportski kanal koji emituje u Češkoj i Slovačkoj .Pored konverzije prvobitne logotipa je takođe vizuelna promena . Novi logo biće diskretijii sa plavom bojom i modernim elementima .Kanal Digi Sport je deo mreže Digi - tj satelitska usluga Digi TV i u Slovačkoj u kablovskoj mreži DIGI SLOVAČKE .Digi Sport ima prava emitovanje engleske Premijer lige , a takođe i niz drugih prenosa.

   (parabola.cz)
  • Digi TV pokreće Digi World i Digi Life

   Kompanija RCS&RDS koja upravlja pay tv DTH platformom Digi TV ove jeseni planira predstaviti 2 nova kanala. U razgovoru za Mediamax, kompanija je izjavila kako će se novi kanali zvati Digi World i Digi Life, a fokusirat će se na biodiverzitet, nauku, tehnologiju, putovanja i historiju.Ova dva kanala će isključivo biti dostupni za potrebe kompanije RCS&RDS, te neće se nalaziti u ponudi drugih platformi. Podsjećanja radi ovo nisu prvi Digi brandirani kanali ove kompanije, s obzirom da već postoje kanali Digi 24 HD, Digi Film, Digi Sport i Digi TV Info.RCS&RDS ima približno 3 miliona pretplatnika što u Rumuniji, a tako i u zemljama okruženja u kojima posluje DTH pay tv platforma Digi TV.

   (BTVN)
  • Digi TV vijesti

   Digi TV Rumunija ima preko 3 miliona pretplatnika

   Rumunski operater RCS / RDS potvrdio da trenutno ima preko 3 miliona pretplatnika na svojim TV uslugama pod brendom Digi TV. Informacije je objavio na konferenciji za novinare .RCS / RDS trenutno ima dva najveća konkurenta - UPC i ROMTELECOM koji pružaju usluge pod brendom Focus Sat, respektivno. Dolce .Pored Rumunija pruža RCS / RDS usluge u pet drugim tržištima Centralne i Istočne Evrope, uključujući i Češkoj i Slovačkoj.

   Izvor: satkurier.pl

   The post was edited 1 time, last by ID ().

  • Studio B i RTV1 napustili Digi TV   Početkom ovog mjeseca, dvije televizijske stanice iz Srbije, Studio B i RTV1 prestale su s emitiranjem u platformi Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (0,8°W). Time je nastavljeno slabljenje, već duže vremena ionako siromašne ponude Digi TV za srbijansko tržište.Studio B je emitirao u platformi Digi TV od oktobra 2011. godine. Stanica je pokrenuta 1. aprila 1970. godine kao radio stanica. Kao televizija Studio B je prvi puta pokrenuta 28. marta 1990. godine nakon čega je ubrzo privremeno prekinula s radom. Emitira program 24 sata dnevno. Nudi vijesti, kontakt i talk show programe, muziku, filmove, serije i dokumentarne programe. Osim u zemaljskoj i kablovskim mrežama u Srbiji, Studio B je dostupan i u platformi Total TV na satelitu Eutelsat 16A (16°E) kodiran u sistemu videoguard.   RTV Vojvodina 1 emitirala je u platformi Digi TV od novembra 2008. Riječ je o vojvođanskom javnom tv servisu koji emitira za područje srbijanske pokrajine Vojvodine. Osnovana je u doba SFRJ pod imenom RTV Novi Sad. Bila je jedna od članica federalne mreže JRT i u okviru nje emitirala vlastiti program, uključujući filmove i TV-serije, od koje su neke bile napravljene na jezicima narodnosti Vojvodine. RTV emituje svoj program na srpskom jeziku i jezicima nacionalnih manjina: mađarskom, slovačkom, rusinskom, rumunskom, bunjevačkom, ukrajinskom, hrvatskom i makedonskom. Na satelitu je dostupan u platformi Polaris Media na satelitu Hellas Sat 2 (39°E) kodiran u sistemu bulcrypt.   Bivši parametri za Studio B i RTV1 na Digi TV:Intelsat 10-02 (0,8°W), freq. 12,607 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA nagravision3   Autor: media-sat.net
  • @ commander
   ja neznam sto toliko reklamiras DIGI sa novostima kad hoces da ga otkazes ....
   tako da tebe se ovo ne tice jel; :huh:
   il jos uvek ocekujes da ces biti zadovoljan sa ponudom :S
   i biti zadovoljan korisnik, mani se pohvala ... ako nisi zadovoljan obrati se korisnickom servisu i uputi tamo pitanja
   a ne ovde na forum... mozda dobijes zadovoljavajuci odgovor.
   A DIGI zato ubacije svoje programe da bi zamenio u potpunosti DISCOVERY PAKET u buducnosti,
   jedini je problem ostale zemlje jer ne mogu na brzinu usaglasiti titlove i recimo madjarski i ceski sinhron....
   a kako stvari stoje ne pise se dobro posto ugovor koji istice 01.11. nije produzen sa Discovery.... za sad ....
  • evo stigla potvrda da 1. Novembra krece i u Madjarskoj DIGI World és a DIGI Life
   na Madjarskom...uz vec postojeci Rumunski titl
   a to znaci ili bolje receno da lako je moguce da ce biti uvrsten u Hrvatskoj i Srbiji posto ide originalni audio jezik
   ENGLESKI ...a da li ce biti u buducnosti titla videcemo...na nekom od nasih starih dobrih jezika .... :sleeping:
  • Digi TV je promenio redosled paketa u prijemniku   Operater međunarodne satelitske platforme Digi TV u sredu , 17. oktobra 2012 napravio je promene programa i poredak , tako su zapažanja njihovih klijenata.Sada programi su raspoređeni na sledećći način : CZ / SK univerzalni programi , sport, film , deca, dokumentarci , muzika , slovački i mađarski paket programa i drugi.Republika Slovačka - TV JOJ preselio iz nerazumne pozicije 31 do pozicije 4 i plus programe ( JOJ Plus) i TV kuća bili su među filmskim i serijskim programima.Dečijia kanalisu postavljene pre dokumentarnih kanala.   (parabola.cz)

   The post was edited 1 time, last by ID ().

  • Super TV2 od 2. novembra na Digi TV   Međunarodna satelitska platforma Digi TV od 2. novembra 2012. godine biće bogatija za još jedan kanal namijenjen mađarskom tržištu. Riječ je o novom kanalu pod imenomSuper TV2 koji će sa zvaničnim radom krenuti istog dana, a već je ranije najavljeno da će biti dostupan u svim kablovskim i IPTV mrežama i u satelitskoj platformi UPC Direct.Prisjetimo se, da je matična medijska kuća ProSiebenSat. 1 Media AG odlučila, obnavljanjem postojećih i pokretanjem novih kanala, ojačati postojeću ponudu TV2 grupacije.   To je nastavak realizacije dugoročnog razvojnog plana u okviru kojeg je grupa već pokrenula dva nova tematska kanala prethodnih godina - FEM3 (2010.) i PRO4 (2011.).Super TV2 će biti zabavni kanal usmjeren na širu publiku sa vrhunskim sadržajima. Na kanalu će se emitirati filmske premijere, nova emisija The Voice (muzički show), a očekuje se i treća sezona Big Brothera.

   Platforma UPC Direct započela je s testiranjem kanala prije 20-ak dana na satelitu Thor 6, na frekvenciji 12,265 GHz, pol. V, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK.   (media-sat.net)
  • DIGI FILM HU
   krenuo od veceras ....malo ranije
   filmovi veceras:
   18.00 - A sas (The Eagle)
   20.00 - Egy nap (One day)
   21.50 - Az amerikai (The American - Goerge Clooney)
   23.40 - Kettős azonosság (Double identity)
   01.10 - Amerika gyermekei (America)
   02.40 - Az amerikai (The American - Goerge Clooney)
   04.30 - Gosford Park

   DIGI LIFE i DIGI WORLD
   zbog tehnickih poteskoca ne krece sutra ujutro vec koji dan....
   a to znaci dok neki kanali ne "izlete"
   ili bolje receno u prijevodu izgleda da cemo ostati bez DISCOVERY :huh:
  • Digi Film Hungary, Super TV2 na Digi TV   Mađarska ponuda međunarodne satelitske pai-TV Digi TV servis je proširena sa dva nova programa - Digi Film i Super TV2 Hungary. Digi Film Film kanal verzija na mađarskom tržištu pojavio se na satelitu Intelsat 10-02 (0.8°W) ,Fr 12.643 GHz, pol V, SR 27500 , FEC 3/4 , DVB-S/KPS programiranje . Digi Film Channel Mađarska jemađarski deo Digi TV od 1. oktobra 2012 .Drugi novi kanal Super TV2 startovao je 2.11.2012 . Stanica se pojavila na nekadašnjoj poziciji dokumentarnog kanala Animal Planet Rumunije na 12.643 GHz, pol V, SR 27500 , FEC 3/4 , DVB-S/KPSK .U oba slučaja,signal se kodira sistemom Nagra Media Access.   (parabola.cz)
  • Do kraja novembra kreće Digi World Animal   Jedan od najvećih telekomunikacijskih operatera u Rumuniji, RCS/RDS dobio je dozvolu za pokretanje novog kanala pod imenom Digi World Animal. Kanal će s emitiranjem početi u drugoj polovini novembra i bit će dostupan isključivo u mreži RCS&RDS.Digi World Animal će u početku emitirati 100% sadržaje stranih produkcija. To uključuje programe o velikim i malim sisarima, o životu podvodnih insekata, gmizavaca, kućnih ljubimaca itd. Zahtjev za izdavanje licence, tvrtka je podnijela 5. oktobra 2012., samo nekoliko dana nakon što je odobreno pokretanje dva dokumentarna kanala - DigiWorld i DigiLife.Tvrtka RCS/RDS je operater najveće satelitske platforme u Rumuniji - Digi TV, koja posluje u centralnoj i istočnoj Evropi.   (media-sat.net)
  • Startali Digi Life HD i Digi World HD

   Kompanija RCS&RDS, vlasnik međunarodne satelitske platforme Digi TV, pokrenula je svoja dva nova tematska kanala na mađarskom tržištu. U pitanju su kanali Digi Life HD i Digi World HD. Novi tematski kanali dostupni su i u kablovskim mrežama u Mađarskoj.Pokretanje mađarske verzije novih tematskih kanala prvobitno je bilo planirano za 1. novembar ove godine. Pokretanje novih kanala otkazano je zbog tehničkih problema.Digi World emituje programske sadržaje o biologiji, nauci, tehnologijama, putovanjima i historiji.

   Digi Life je lifestyle kanal.Digi World Hungary emituje se putem satelita Intelsat 10-02 na 1 stepen zapadno, frekvencija 12.643 GHz, Horizontalno, symbol rate 27500, FEC 3/4, a Digi Life Hungary na frekvenciji 12.643 GHz, Vertikalno, symbol rate 27500, FEC 3/4. Oba kanala kodirana su u Nagra Media Access.

   (TeVe Portal/Parabola)
  • Discovery Channel za SRB i HR na novim parametrima

   Jedan od najpopularnijih dokumentarno-edukativnih kanala Discovery Channel, namijenjen srbijanskom i hrvatskom tržištu, promijenio je parametre emitiranja u platformi Digi TV na satelitu Intelsat 10-02 (0.8°W). Kanal se pojavio na novoj frekvenciji, nakon što je njegovu dosadašnju poziciju zauzeo novi kanal Digi Life Hungary. Discovery Channel na novoj poziciji trenutno posjeduje nalijepljene hrvatske titlove, dok se u opcijama nude srpski titlovi koji trenutno ne rade.Discovery Channel je pokrenut 1985. godine, a nudi dokumentarne filmove, emisije o popularnoj nauci, tehnologiji i historiji. Na srpskom jeziku emitira od 4. aprila 2005., a na hrvatskom od 3. oktobra 2009. godine.

   Bivši tehnički parametri: Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,643 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Nagra Media Access

   Novi tehnički parametri: Intelsat 10-02 (1°W), freq. 12,563 GHz, pol. V, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Nagra Media Access

   (media-sat.net)
  • Digi TV bez HRT kanala


   Pretplatnici Digi TV platforme Hrvatska sinoć su nakratko umjesto RTL Televizije bili u mogućnosti pratiti Prvi program Hrvatske radiotelevizije. Kako smo uspjeli saznati nije se radilo niokakvom testiranju HTV 1 kanala na Digi TV platformi već je vjerovatno došlo do tehničkih poteškoća na trasama od strane providera kanala.Također, saznajemo da do daljnjeg kanala Hrvatske radiotelevizije neće biti na Digi TV-u.Podsjećamo da je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja protiv HRT-a pokrenula postupak, još polovinom ove godine, zbog sumnji da je HRT zloupotrijebio svoj vladajući položaj na tržištu nacionalnih TV stanica jer je odbio poslovati sa Digi TV platformom. Na HRT-u su odbili ponudu Digi TV-a da u svom paketu kanala emituje HTV 1 i HTV 2.

   (teve.ba)
  • Razlog isključenja Discovery Channela u Rumuniji

   Predstavnici tvrtke RCS&RDS izjavili su da je "mala publika" razlog zbog kojeg je Discovery Chennel izbačen iz rumunske ponude paketa Digi TV, prenosi Pagina De Media.Kratka verzija izjave:

   "Naša tvrtka ne može pristati na nastavak emitiranja kanala Discoveri Channel s cijenom 3 puta većom od cijene za druge slične kanale za sve pretplatnike, dok udio publike Discovery Channela iznosi svega oko 1%". "Iznosi koje je potraživala Discovery grupacija, samo za Rumuniju, stalno su se povećavali tokom godina, bez obzira na ekonomsku krizu i devizne kurseve."- dodali su iz tvrtke RCS&RDS.   "Mi ne možemo prihvatiti načelo: 1% uzimam, 100% plaćam!""Discovery grupacija je odbila naš prijedlog da se stvori poseban paket, koji bi sadržavao sve njihove kanale uz stabilnu tarifu za zainteresirane pretplatnike, dok bi se zaobišli nepotrebni troškovi za korisnike koji ne žele pratiti Discovery kanale".Prisjetimo se da je Discovery Channel isključen iz ponude za rumunsko i mađarsko tržište tokom prošle sedmice.   (Pagina De Media / media-sat.net)