evotv pričaonica

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Pa ni ne treba im. sada na 2 mux-a stane cca 50-tak SD programa, a po novom sustavu kodiranja stat će ih puno više uključujići i HD programe.

   Međutim, pitanje je što će se događati s zemaljskim emitiranjem kroz slijedećih par godine. Slovenski A kanal, POP TV, Planet TV i još neki prestali su emitirati preko odašiljača i može ih se gledati samo preko IPTV-a. Istina, Hrvatska je, za razliku od Slovenije, specifičnog oblika i nemaju svi mogućnost IPTV-a, ali generalno ovo je trend.
   E ta tehnika ...

   The post was edited 1 time, last by tomislav10 ().

  • Imam pitanje u vezi prijenosa EP u košarci na Sport klubUu
   Jer Sport Klub samo u hrvatskoj ima pravo prenosa više utakmica u danu. Ili je tako u svim državama gdje je dostupan.
   Pitam jer HTV prenosi samo kada igra Hrvatska a kolege mi kaže i vidim na tvprofilu. Da RTS prenosi po 2-3 utakmice na dan i ne prenosi samo Srbiju.
   Nisam mogao pronaći temu SK pa sam pitao ovdje.
  • tomislav10 wrote:

   Pa ni ne treba im. sada na 2 mux-a stane cca 50-tak SD programa, a po novom sustavu kodiranja stat će ih puno više uključujići i HD programe.

   Međutim, pitanje je što će se događati s zemaljskim emitiranjem kroz slijedećih par godine. Slovenski A kanal, POP TV, Planet TV i još neki prestali su emitirati preko odašiljača i može ih se gledati samo preko IPTV-a. Istina, Hrvatska je, za razliku od Slovenije, specifičnog oblika i nemaju svi mogućnost IPTV-a, ali generalno ovo je trend.
   Pa za PAY TV i nije nužan IPTV može se imat Sat pay tv kao i zemaljski.
   A što se tiče zemajskog emitiranja mislim da će opstati. Al će se mnoge komercijalne tv kuće morati trgnuti. Promenti program ponuditi zanimljviji atraktivniji sadržaj. Što da ne i odreći se nekih svojih kanala ugasiti ih ili prebacit na pay tv. Mada sam mišljenja da npr Doma RTL2 pored FOX kanala AXN AMC 24KITCHEN itd nemaju šta tražiti na pay tv. Jer bi morali imat daleko atraktviniji program serije.Više nije dovoljno ljudim ponudit par rialitija koju tursku indijsku meksičku domaću sapunjaru ,koji pjevački talent šou . I onda to reprizirat po dva tri puta na dan.
   Hrvatska jednostavno nije tržište za 4 slobodna komercijalna opća tv kanala (rtl,rtl2,nova,doma)
   plus htv1,2,3 koji ako ćemo bit pošteni iskreni. Ako gledamo sport serije emsije ipak ima daleko bolju ponudu od ovih četiri.
   Mislilm da su dva komercijalna tv kanala optimalna za hrvatsku plus dva javna (htv)
   NEMA POTPISA

  • franjo1986 wrote:

   Poslije druge digitalne dividende svaka će država imati po tri nacionalna muxa na UHF-u (od 471 do 700 MHz). EVO neće dobiti treći.
   Može li kakva dokumentacija o ovome što si naveo, ovo prvi put čujem, jer dobro je znano da rezanjem UHF područja od 49 kanala naviše da su digitalne regije u hr imale zamjenske frekvencije koje gube tim rezanjem, i nije bilo nikakvog govora o ograničavanju na samo tri multipleksa.
  • Nismo raspravljali o televizijiskim kanalima ili programima, već o slobodnim kanalima u UHF području.

   Po četiri muxa, ili slobodna kanala (npr. D1 kanali 21, 36, 38, 44).

   Ako će OiV imati dva muxa (u novim dokumentima nazivaju ih M1 i M2), koliko poslije druge digitalne dividende preostaje EvoTV-u ako znamo da ćemo imati prostora za ukupno četiri muxa po regiji?

   The post was edited 1 time, last by franjo1986 ().

  • Ako će na H265 bit moguće staviti daleko veći broj kanala nego što je sada na ovom običnom DVBT signalu. Na kojem idu slobodni hr kanali HTV,Nova,RTL,CMC .
   Onda će i pod uslovom da HTV1,2 Nova RTL idu u HD . Bit dovoljan samo jedan MUX za slobodne kanale. Mada nevjerujem da će Nova RTL u zemaljskoj mreži ići free u HD rezoliciji. Jedino ako nebudu morali.
   A i pitanje je koliko će lokalnih televizija bit zainteresirano za rad?


   I ako su sada u regiji D1 MUXC 38 (valjda kanal) MUX E na 56 .
   Na kojem će ići onda biti MUX E

   The post was edited 1 time, last by Zagor Tenej ().

  • New

   Teško će oni stare postojeće prijemnike koji nepodržavjau sa HEVC H265. Zamijeniti sa novim koji ga podržava.Mada ni nemoraju postojećim korisnicima besplatno zamijenit prijemnike. Ako sam njihov korisnik uzmem novi prijemik koji podržava hvc h265 , neka mi onda npr daju još pored 6mj još 6 mj HBO&Cinemax ili neka mi na neko vrijeme umanje cijenu moja tri buketa .


   Na fejsu nešta pominju da bi mogao doć novi kanal.
  • New

   Filmski kanal Movie Generation će biti umjesto kanala CBS Drama.
   Pozdrav! :D

   Dreambox 7080 HD PVR + HDD: WDC 460 GB
   Dish: Toroidal WF 90 cm (42E, 39E, 28.2E, 23.5E, 19.2E, 16E, 13E, 9E, 4.8E, 0.8W, 4W) + Gib 150 cm (motor)
   Motor: SMR 1224
   Flash Image: OoZooN (06-01-2016) + 1 Image (USB: TDK 8 GB)
   LNB: Inverto Black Ultra HG 0,2 (motor)
   LG 55UH850V LED UHD 3D TV
   Max TV Sat - MAX 2L - osnovni extra paket + Max TV Cam CI+ (nagra)
   Sonos Zone Player ZP100
   DM 8000 HD
   Netflix

   The post was edited 1 time, last by BackSpeed ().