Šteta da je to ukinuto.Trebalo je ostaviti taj testni kanal i polako početi sa medijskom kampanjom o prelasku na HEVC.Daleko više o HEVC-u govore trgovci u šoping centrima i mi na forumima nego službena tijela države.
evotv pričaonica
This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.
-
-
mogao je i OiV otvoriti testni kanal radi testiranja ali treba doći iz stražnjice u glavu. glavno da plaća ide....
- I spent half my money on computers, smartphones, satellite tv, alcohol and girls... The other half I wasted.
- nešto "mojih" picona Picons 220x132 i 100x60 transparent (5965) - 4.2.2019 update
- TotalTV 2x
- Zgemma H7.S
-
Meni je nestao i iz memorije u favoritima.
To je valjda do tv-a...
Ako ponovno uvedu, trebao bi imati i ton, na nekoliko kodeka. -
JP783 wrote:
Od prije nekoliko dana na kanalima evotv-a se više ne emitira testni kanal TestirajMe. Zna li netko zašto su ga maknuli ? Bio je odličan za provjeravanje može li se na nekom prijemniku ili TVu gledati HEVC koji će biti uveden.
E ta tehnika ... -
Od koga EVO TV dobija preuzima kanale? Sport klubove, FOXove,NationalG&W ,AXN,KINO TV,CINESTARe ,HBO itd, Dal sa nećijeg satelita transpordera ? Dal od MAX TV ,Tota,l VIPA.
I -
vecinu dobiva optikom
mjerio sam bitrate na hd kanalima viasat nature/history hd, docu tv hd, cinestar premiere 1 i 2 hd, hbo hd, hbo 2 hd, hbo 3 hd (oko 2mb/s) to nije bitrate za hd kanale
sd kanali idu izmedju 0,9-1,1 mb/s
to je jako lose, ali s obzirom da nemaju mjesta, u da emitiraju u vise muxova, dobro je kakvo je, vipsat na satelitu emitira hbo hd, hbo 2 hd, hbo 3 hd, cinemax hd i cinemax 2 hd s 2,8mb/s i cak je dosta dobra i slika ali ne kod
brzih scena, takvih scena nema na kanalima cinemax hd i cinemax 2 hd, ali na hbo hd i na hbo 2 hd ima, hbo 3 hd je vecinom serijski kanal kao fox life, pa ne trazi velik bitrate -
Eh da to sada kreneš objašanjavati mom susjedu. On bi te gledao belo kao i velika večina ljudi. I rekaoSlika mi dobra vidim jasno šta trebam vidjeti.A sad dal je to pola megabajta ili pedeset meni sasvim nevažno (misiim na "susjeda ") i većinu prosjećnih korisnika.
The post was edited 1 time, last by Zagor Tenej ().
-
Jel još kome kasni račun za evo tv.
Danas je 18. 05. petak. Do ponedeljka oko podne sigurno neće doći. A dospjeće je do 25og u mjesecu.
Zar nije neki red da se račun pošalje bar tjedan dana pre dospijeća?!
Sada je ljeto lijepo vrijeme pa još nekako.Al kada u jesen zimu račun pošalju 20-21 u mjesecu.A ima ljudi koji žive na selu , nemaju banku finu .Moraju otić u susjedno selo na poštu platit račune. I onda im račun šalju praktički dva tri dana pre dospijeća. A EVO TV je kao u sklopu hrvatske pošte. -
Nije to samo sa Evo TV. Nama doma za internet račun zna kasniti. Čuo sam da HP nema ljudi pošto je dosta djelatnika dobilo otkaz pa je zato taj kaos.
-
supernet wrote:
vecinu dobiva optikom
mjerio sam bitrate na hd kanalima viasat nature/history hd, docu tv hd, cinestar premiere 1 i 2 hd, hbo hd, hbo 2 hd, hbo 3 hd (oko 2mb/s) to nije bitrate za hd kanale
sd kanali idu izmedju 0,9-1,1 mb/s
to je jako lose, ali s obzirom da nemaju mjesta, u da emitiraju u vise muxova, dobro je kakvo je, vipsat na satelitu emitira hbo hd, hbo 2 hd, hbo 3 hd, cinemax hd i cinemax 2 hd s 2,8mb/s i cak je dosta dobra i slika ali ne kod
brzih scena, takvih scena nema na kanalima cinemax hd i cinemax 2 hd, ali na hbo hd i na hbo 2 hd ima, hbo 3 hd je vecinom serijski kanal kao fox life, pa ne trazi velik bitrate
NEMA POTPISA
-
Svi provajderi u trenutku zaključivanja ugovora s televizijskim kućama dobit će pristup distribucijkom signalu. Distribucija signala može biti satelit, BiX, IP linkovi, itd, ovisi koji su način tv kuće odabrale za distribuciju.
Kriva je pretpostavka da Evo TV sama bira izvor signala i preuzima kanale po vlastitoj želji i volji. Taj izvor je naveden u ugovoru. -
Vjerojatno ne preko satelita, barem ne preko običnih feedova za prosječnog čovjeka. Zašto? Jer bi zbog kompresije uveli generation loss kad bi opet morali kodirati to u H.264 pa bi bilo koji artefakti kompresije bili samo još gori. I još uzmimo u obzir da kanali imaju bitrate manji nego što ima VCD (doduše koriste H.264, a ne MPEG 1 kao VCD) pa bi tako slika bila na razini slike na Canale Italia programima (čitaj očajna). Preko optike mogu slobodno preuzeti s većim bitrateom pa se ni ne primijeti toliko.
-
Pitao sam jednostavno od koga EVO TV dobija kanale. Vidim da pišete da MAX TV,Total,VIP neke kanale dobijaju jedna od drugoga dijele ih . Polaris neke dobija ili je bar pre dobijao od Bugara.
Sad me zanima dal EVO kanale dobija od VIPa MAXa Totala. Ili SK ,ES,FOX ,AXN ,HBO dobije direktno od distributera.
A ovo što ste se raspisali ko u postu 5.331 5.332 pa i 5.329 mi ništa neznači.
Sasvim nekorisno . -
Simulcrypt preko satelita (ili kako ti navodiš "dijeljenje") preko istoga je druga stvar i nema nikakve veze s tvojim pitanjem koje se odnosi na sam izvor signala. I taj stream dolazi iz određenog izvora do operatera koji ga doprema na satelit, a taj izvor je u većini slučaja IP veza.
-
Jesu li EVO TV potrebni SK4,5,6 ?
Vidim neki traže da EVO TV u ponudu stavi SK 4,5,6 . Jesu li ti kanali potrebni EVO TV ?!
Kada se zna da je ogranićen prostorom . Da se ti kanali uključuju uglavnom subotom nedjeljom tj kada je na rasporedu više utakmica događaj za prenos.
I da na tim kanalima "uglavnom " idu utakmice klubovi koje gledaju 3-4 čovjeka od njih 1000-1500 koji u tom trenu gledaju SK kanale.
Kod nogometnih utakmica obično se jači klubovi prenose na SK 1,2,3 samo jedna utakmica sa jačim klubovima bude na SK HD. Isto tako i sa NBA tenisom itd.
Ne bi li EVO TV bilo bolje da Sport klubove koje ima 1.,2.,3.zamijeni sa HD verzijama?! Nego da ubaci još 3-4 sportkluba . -
Meni iskreno nedostaje History i SciFI.
-
Gledam danas wimbeldon na SK i na ES . Na ES kud više nema hrvatskog komentatora još je slika puno lošija nego na SK.
-
-
Samo 125kn mjesec dana .Dobro je . Vec sam pomislio da ce dati 20-25kn jedan paket pa biraj.
Mora da ce imati sada veliku navalu novih korisnika . LOL -
Ovo sa trpanjem svih buketa/kanala za 125 kn je totalno bezveze.
EVO TV ionako uglavnom uzimaju oni .Kojima nisu potrebni svi mogući tv kanali žanrovi. Koji tačno znaju koje tipove kanala žele gledati . I to mogućnost biranja moja 3 buketa. Sa vrstom tv kanala koje želiš . Je bila jedna od EVO TV prednosti.
A tko želi imati sve moguće kanale žanrove .Taj će si onda uzeti nešta drugo.
Sama ideja EVO TV na bonove je nepotrebna Jer tko je već uzeo EVO TV uređaj ili tv sa EVO TV . Taj će onda i uzet EVO TV, a nije li mu onda jednostavnije uslugu plaćat uplatnicom !?.
A pogotovo je debilno ponudit EVO TV na bonove . Sve kanale bukete za 125 kuna.
Još jedan od promašaja.
Jesu li Doku tv i Visat History/Nature HD svima otvoreni ? Imam Sport, Film&Djeca, Cinestar.
Kada se Cinestar buket poćeo plaćati . Tražio sam da mi Dokumentarci i Vijesti zamijene sa njim.
Doku tv Viasat H/N hd još uvijek rade.
-
Share
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0