Imam av risiver 5.1 ,do sad sam imao samo dva frontalna zvucnika, a tek pre par dana sam nabavio centralni i dva "zadnja" zvucnika, pa me interesuje ako bih osposobio opticki izlaz na AZBOX MEu da li bih sa filmskih i sportskih kanala iz SKY IT,DE,UK i D+ paketa dobijao 5.1 zvuk? Hvala unapred !
5.1 zvuk , pomoc
-
-
Prvo pokusaj sam pa onda reci dje ba zapelo!
(inace ti izgleda niko nece odgovoriti)
VU+ Ultimo 4K sa 500 Go HDD, OBH 1.0, Sat. antena 90 cm, motor Gorenje DiSEqC 1.2 -
druze, ne mogu nikako osposobiti da mi proradi opticki izlaz..imam AZBOX ME i u njemu realise 5.. Vidim po forumima da polovini vlasnika AZBOX MEa radi opticki izlaz, a polovini ne.. Ne znam da li ima veze koji AV Risiver je povezan na AZ ..tako dok ne resim taj problem, interesuje me cisto informativno da li tv kanali u najacim satelitskim paketima pruzaju 5.1 zvuk ili ne..
-
kod mene na me radi 5.1 zvuk na sat kanalima uredno, jedino nikako da rijese da proradi iz azplay-a
-
Kod mene takodjer nema problema sto se tice 5.1 zvuka, cak koristim 5.1 preko HDMI izlaza.
HDMI mi je spojen na TV LG i uredno prenosi DD 5.1 zvuk. Problem je kada pustim nesto preko AZPlayer-a tu vec stvar ne sljaka.
Kada se prebacim na opticki izlaz od AZBox-a tada radi. Nisam siguran sto se tice 5.1 preko ovoga izlaza za AZPlayer budem probo pa javim. -
Nemam AzBox ali pretpostavljam da bi trebalo biti isto kao i na Dream-u. U TV postavkama trebaš staviti AC3 standard - DA, AC3 downmix - NE. Tako če ti svaki audio kanal sa AC3 zvukom automatski prebaciti na taj zvučni podnosioc. Bitno je i da na audio pojačalu imaš uključen digital auto-detect mod, kod mene na Sony-u se zove Auto-format jer na istom ulazu kada postoji analogni i digitalni signal pojačalo mora prebaciti na digitalni dio. 5.1 zvuk radi i kroz optički i kroz koaksijalni audio out ili HDMI ako imaš noviji tip pojačala.2,7m Laminas offset
2,4m offset Prodelin+Superjack QARL 3636+C/Ku/Ka linear/cirkular motor multi-feed (91.5E-40,5W)
90cm + Opticum 3800 Ultra Speedy (90E-55W)
Multi-Feed Wave Frontier Toroidal Antenna T90 (10 satelita)
TBS5927;TBS6925;DM8000 -
kod mene radi 5.1 zvuk preko hdmi kabla kojim je povezan Azbox i AV risiver..ali me iritira sto mora av risiver da mi bude ukljucen sve vreme kad hocu da gledam satelitski program.. a preko optickog kabla nikako da dobijem zvuk, sta god pokusavao..
-
bobbyx wrote:
kod mene radi 5.1 zvuk preko hdmi kabla kojim je povezan Azbox i AV risiver..ali me iritira sto mora av risiver da mi bude ukljucen sve vreme kad hocu da gledam satelitski program.. a preko optickog kabla nikako da dobijem zvuk, sta god pokusavao..
Neznam jel ti moze biti od pomoci, ali meni na ME opticki normalno radi. Cesto slusam radio, pa sam siguran u to... -
A šta znači ovo u postavkama (DM800HD) General AC3 Delay i General PCM Delay?
-
bobbyx wrote:
Ja ovo stvarno ne razumijem, ti bi 5.1 zvuk a da ti AV pojačalo ne radi? Daj ti to malo pojasni jer ovako je sve2,7m Laminas offset
2,4m offset Prodelin+Superjack QARL 3636+C/Ku/Ka linear/cirkular motor multi-feed (91.5E-40,5W)
90cm + Opticum 3800 Ultra Speedy (90E-55W)
Multi-Feed Wave Frontier Toroidal Antenna T90 (10 satelita)
TBS5927;TBS6925;DM8000 -
Sabbath wrote:
A šta znači ovo u postavkama (DM800HD) General AC3 Delay i General PCM Delay?
Ako ti zvuk nije syncan sa slikom, mozes podesiti kasnjenje. -
hocu da sat risiver direktno hdmi kablom povezem sa TVom a , sat risiver i av risiver da povezem optickim..tako da nekad kad mi nije bitan zvuk da mogu da ukljucim samo satelitski risiver i da zvuk slusam sa TVzvucnika, a kad zelim da gledam neki 5.1 film onda da ukljucim i AV risiver i da zvuk dobijam preko optickog kabla..a vidim po forumima da nekim clanovima uredno radi zvuk preko optickog kabla, a nekima ne, tako da mislim da je neki mali problem u pitanju..
-
AzboxHD Elite
Optički digitalni --radi
Coaxial -- neradi
-
Share
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Users Online 1