Velika košarkaška nada preživjela Srebrenicu, a sada ide u Barcu!

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Velika košarkaška nada preživjela Srebrenicu, a sada ide u Barcu!

   17-godišnji Sulejmanović je igrač Union Olimpije koji prošle sezone debitirao je za prvu momčad Zmajčeka. Dotad je bio najbolji Olimpijin junior, a o kakvom se talentu radi potvrdio je na Euroliginom juniorskom turniru gdje je u prosjeku zabijao 20 poena i skupljao 13,5 skokova po utakmici.
   Bosanskohercegovački supertalent je dogovorio suradnju s Barcelonom na pet godina. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača Europe, a stručnjaci mu predviđaju fenomenalnu karijeru.
   ''Emir je rođen nakon samog pada Srebrenice, u neljudskim uvjetima. Ja sam bio po šumama, po linijama. Saznao sam da se rodio nekoliko sati nakon. Javili su mi da je ipak sve u redu jer je bilo nekih problema na porođaju. Emirova majka umrla je pet godina nakon toga. Ostao sam s dva sina koje sam pokušao skrenuti na sportski put'', ispričao je Emirov otac Nedžad za radio RSG.
   Sulejmanovićeva priča je specifična. Rodio se samo dva dana nakon što je počeo užasni genocid u Srebrenici (11.7.1995.), preživio je etničko čišćenje te 18 godina kasnije potpisuje ugovor s velikom Barcelonom.
   I KAD GUBE I KAD TUKU UVJEK VJERNI SVOM HAJDUKU!!