Eurobasket 2013. na FTV

  This site uses cookies. By continuing to browse this site, you are agreeing to our Cookie Policy.

  • Eurobasket 2013. na FTV


   Slovenija će biti domaćin 38. Evropskog prvenstva za košarkaše, kojeg tokom cijelog trajanja od 4. do 22. septembra, prenosi Federalna televizija sa lica mjesta. Celje, Jesenice, Ljubljana i Koper ugostit će 24 reprezentacije podijeljene u četiri skupine.Reprezentacija Bosne i Hercegovine nalazi se u grupi B kojima su domaćin Jesenice i gdje će prolaz u drugi krug tražiti protiv selekcija Latvije, Srbije, Litvanije, Crne Gore i Makedonije. Prve tri reprezentacije iz svake grupe u nastavku takmičenja formirat će dvije grupe od po šest selekcija koje će prenositi bodove iz prve faze. Po četiri najbolja tima iz novoformiranih grupa će igrati četvrtfinale.

   Predostojeći Eurobasket, zbog brojih povreda i otkaza više od 50 igrača, garantira potpunu neizvjesnost oko prvaka. Među glavne favorite za zlatnu medalju stručnjaci ipak svrstavaju Španiju, Grčku, Litvaniju i Francusku.Za reprezentaciju BiH ovo je sedmo učešće na Eurobasketu, a do sada smo u drugom krugu igrali samo 1993. godine, kada smo u četvrtfinalu poraženi od Hrvatske.Federalna televizija, pred svaku utakmicu selekcije BiH, imat će specijalnu emisiju iz sarajevskog studija, dok će ekipa u Sloveniji tokom čitavog Eurobasketa slati intervjue, izjave, priloge, te zanimiljve priče iza kulisa prvenstva.

   Sve utakmice reprezentacije BiH kao i kompletnu završnicu Eurobasketa iz Slovenije komentirat će specijalno za Federalnu TV Edin Avdić."Izuzetno mi je drago zbog pružene prilike da prenosim reprezentaciju BiH na Eurobasketu. U životu sam prenosio veliki broj košarkaških utakmica, ali sticajem čudnih okolnosti reprezentaciju svoje zemlje nikada do sada. Nadam se da ćemo napraviti iznenađenje i plasirati se u drugi krug, te da ću ja svojim komentrima uljepšati doživljaj praćenja prvenstva svim gledaocima", izjavio je Edin Avdić.

   (teve.ba)